Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ασφάλεια στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Σκιάθο
Ασφάλεια στο διαδίκτυο  από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Σκιάθο

Ασφάλεια στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Σκιάθο

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, το , σε συν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (21-10-2015), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου , ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Εμμανουήλ και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Η της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

-Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.

  • Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
  • Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση