Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ασφάλεια στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Σκιάθο
Ασφάλεια στο διαδίκτυο  από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Σκιάθο

Ασφάλεια στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Σκιάθο

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, από τη .

Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συν με τη , διοργάνωσε χθες (21-10-2015), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου , ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, και που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα .

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

-Διαδικτυακές απειλές και μέτρα ς.

  • Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
  • Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης ήταν η όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής ς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση