Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άρθρο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για δημοψήφισμα
Άρθρο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για δημοψήφισμα

Άρθρο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για δημοψήφισμα

Με φορμή το επερχόμενο, επίμχο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο, όπου παρουσιάζει την θέση του απέναντι στο γεγονός τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους τόσο εκείνος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στηρίζει την απάντηση του “ΟΧΙ”.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

“«Ο φόβος, ως μέσο χειραγώγησης, ήταν ανέκαθεν το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής, ήταν το δηλητήριο που παρέλυε κάθε αντίσταση στην επέλαση της οποιασδήποτε εξουσίας». Έτσι έλεγε ο αμερικανός καθηγητής Κόρεϊ Ρόμπιν στο βιβλίο του «Φόβος: Η ιστορία μιας πολιτικής ιδέας».

Ο ελληνικός λαός πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι στον φόβο στις 25 Γενάρη, όταν πήρε την γενναία απόφαση να καταδικάσει στην κάλπη τις πολιτικές της λιτότητας που τον εξαθλίωσαν τα τελευταία 5 χρόνια. Γιατί οι 1,5 εκ. άνεργοι, οι 3 εκ. φτωχοί, τα χιλιάδες λουκέτα, οι νέοι που μεταναστεύουν μαζικά έξω από την χώρα, αυτά δεν έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια. Και αυτό αρνούνται να το κατανοήσουν κάποιοι στην Ευρώπη, που θέλουν μια Ευρώπη σκιά… της Ευρώπης των αξιών.

Σήμερα το θεριό του φόβου επέστρεψε και σιγοτρώει τον ελληνικό λαό. Ακόμα και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προχθές-πιέζοντας αντιθεσμικά, ως συνήθως, και παρεμβαίνοντας στα ελληνικά πράγματα- παρακίνησε τον ελληνικό λαό να μην αυτοκτονήσει μόνο και μόνο επειδή φοβάται τον θάνατο… Εμμέσως πλην σαφώς τί ακριβώς ήθελε να μας πει; Ότι τα Μνημόνια είναι ο αργός θάνατος, ενώ η έξοδος από το ο γρήγορος. Τον θάνατο δηλαδή δεν τον γλιτώνουμε… Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο μεγαλείο της!

Όμως με «θάνατο» πληρώνουν οι φοβισμένοι. Όπως είπε και ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ, αυτοί που ζουν υπό το κράτος του φόβου «πεθαίνουν πολλές φορές πριν από το θάνατό τους».

Όσοι όμως επιμένουν να συνδέουν το δημοψήφισμα με παραμονή ή όχι στο , προσφέρουν κακή υπηρεσία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η απόφασή μας να εκφραστεί κυρίαρχα ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί απόφαση ρήξης με την Ευρώπη. Είναι μια απόφαση ρήξης με τις πρακτικές που προσβάλλουν την Ευρώπη, με τις πρακτικές του εκβιασμού. Είναι μια απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη των ιδρυτικών της αξιών, του σεβασμού στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης, ένα βήμα αποφασιστικό που θα μας οδηγήσει σε μια καλύτερη συμφωνία.

Οι μέρες που περνάμε θα χαρακτηρισθούν στο μέλλον ιστορικές και εμείς κομμάτι τους. Σήμερα, εμείς γράφουμε την ιστορία καθώς έλαχε σε εμάς να απαντήσουμε σε εκβιαστικές προτάσεις-τελεσίγραφα όχι μόνο για την επιβίωσή μας, αλλά κυρίως για το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Η δυσάρεστη έκπληξη είναι φυσικά η στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας, οι οποίοι καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας αποφασίζουν και διατάσσουν χωρίς να

λαμβάνουν υπ' όψιν ούτε την λαϊκή ετυμηγορία, ούτε και τις πεντάμηνες προσπάθειες της κυβέρνησής μας να βρούμε μία δίκαιη και λύση.

Σε κάθε στιγμή, που προσερχόμασταν με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού με την ελπίδα προσέγγισης με τους Θεσμούς, όποτε φτάναμε σε ένα κοινό τόπο, πάντα συνέβαινε το απρόσμενο ή το ηθελημένα αναπάντεχο. Οι διαφορετικές αντιλήψεις των τριών θεσμών στην όποια βάση συμφωνίας προτείναμε ουσιαστικά προκαλούσε έναν φαύλο κύκλο προτάσεων και αντιπροτάσεων χωρίς καμία διέξοδο. Προφανώς και ο μόνος σκοπός τους ήταν εξαρχής η επιβολή μίας πιο άγριας λιτότητας, με ακόμα περισσότερα υφεσιακά .

Είμαστε η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.

Η λαϊκή βούληση είναι στοιχείο της ύπαρξής μας ανά τους αιώνες.

Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες από την προπαγάνδα των . Έφθασαν στο σημείο να μας κατηγορήσουν ότι το δημοψήφισμα είναι πραξικοπηματικό. Το ακούσαμε και αυτό. Πραξικόπημα όμως δεν είναι τα δημοψηφίσματα, αλλά οι δοτές κυβερνήσεις.

Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία, ωριμότητα και νηφαλιότητα, θα σταθμίσει τα δεδομένα. Αυτός θα μας δείξει τον δρόμο και εμείς θα τον υπηρετήσουμε στο όνομα της υπέρτατης αξίας που πιστεύουμε, την Δημοκρατία.

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ, επειδή καμιά ελπίδα δεν υπάρχει στην επ' αόριστον συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας των τελευταίων 5 ετών που απαιτεί η τρόικα.

Σας καλώ όλους να ενισχύσετε την διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας, λέγοντας ΟΧΙ στις αποτυχημένες συνταγές των μνημονίων που καταστρέφουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας ναι, στην προοπτική μιας ς λύσης, που θα είναι κοινωνικά δίκαιη, που θα αναδιανέμει τα βάρη στους μη έχοντες, που θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και θα περιλαμβάνει σαφή δέσμευση για διευθέτηση του χρέους.

Να μην φοβηθούμε τώρα. Να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά!

Στα δύσκολα αυτός ο λαός έχει αποδείξει ότι αντέχει, ενώνεται και ανταπεξέρχεται! Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, στη διάρκεια της ιστορίας αυτής της χώρας, όταν επιδεικνύουν ενότητα μπορούν να αντέξουν και να ξεπεράσουν τα πάντα!!

Εάν επικρατήσει ο εκβιασμός, τότε σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον…

Οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν στραμμένα τα βλέμματα σε μας.. εάν νικήσουμε τους διχασμούς και τους εκβιασμούς, τότε δεν θα έχει νικήσει μόνο η Ελλάδα, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης!

Ψυχραιμία λοιπόν, σύνεση, αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπό μας και πάνω από όλα ενότητα!

Δεν είναι ουτοπικός ο αγώνας για μια δικαιότερη κοινωνία κι ένα κοινωνικό κράτος!

Δεν είναι ουτοπικός ο αγώνας για μια πολιτική με σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας… όσο κι αν προσπαθούν έτσι να τον παρουσιάσουν

εκείνοι που πριν λίγες μέρες πρότειναν να μην φορολογηθούν τα καζίνο και τα κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ, αλλά ο κόσμος!

Ας νικήσουμε για δεύτερη φορά τον φόβο, που αξιοποιούν με μαεστρία εκείνοι οι οποίοι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την εκδικητική στάση των δανειστών και την ενοχοποίηση των Ελλήνων για πράγματα που δεν έκαναν και που με την της επέλασης ενός μεγαλύτερου κακού επιδιώκουν να μας καθηλώσουν σε κάτι πολύ χειρότερο: την ακύρωση της μνήμης της 5χρονης εξαθλίωσης και την απώλεια της πίστης σε μια άλλη πολιτική που θα σέβεται τον άνθρωπο και δεν θα κοστολογεί την αξιοπρέπεια ενός λαού από οίκους ς και χρηματιστήρια.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση