Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άρθρο Γιάννη Κάϊρα για την επίμαχη συμφωνία
Άρθρο Γιάννη Κάϊρα για την επίμαχη συμφωνία

Άρθρο Γιάννη Κάϊρα για την επίμαχη συμφωνία

Ο ιάννης Κάϊρας, μέλος της ραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Mαγνησίας και συντονιστής Γραμματείας ΜΕ.Τ.Α. Μαγνησίας, δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο, στο οποίο πραγματεύεται το θέμα της επίμαχης και κρίσιμης συμφωνίας μετά την έκβαση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο επιλογή για το μέλλον της

“Το εκπληκτικών διαστάσεων ΟΧΙ που έδωσε ο κόσμος της εργασίας της ανεργίας και οι συνταξιούχοι στην πόλη του Δήμου Βόλου και στην ύπαιθρο, η νέα λαϊκή εντολή που έδωσε ο φτωχός κόσμος, αποτελεί ένα πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο για την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε μια συμφωνία, μια συμφωνία όμως, που να σέβεται την αξιοπρέπεια της πατρίδας και του λαού μας και να ανοίγει για μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση.

Δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο.

Την προηγούμενη ο λαός μίλησε. Με την επιλογή του, έστειλε στεντόρεια την απόφασή του.

ΟΧΙ στη λιτότητα ΟΧΙ στην εξόντωση της χώρας ΟΧΙ στους εκβιασμούς ΟΧΙ στην υποταγή ΟΧΙ στην εξαθλίωση και τη φτώχεια

Και εκεί που θα περίμενε κανείς , τουλάχιστον για ένα διάστημα, το πολιτικό , οικονομικό και μιντιακό διαπλεκόμενο σύστημα να χαμηλώσει τους τό, παρακολουθούμε ένα εκδικητικό, παρανοϊκό και άθλιο θέατρο. Αναλαμβάνουν με θράσος, να ερμηνεύσουν την ψήφο της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και η ερμηνεία τους είναι μία και μοναδική. Πάση θυσία συμφωνία , πάση θυσία στο .

Έχει ξεκινήσει μια νέα τρομοκρατική προσπάθεια, να πείσουν το λαό να αποδεχτεί , για το καλό του , τις των δανειστών. Να αποδεχτεί , για το καλό του , να του κόψουν μισθούς και συντάξεις. Να αποδεχτεί , για το καλό του , να ζει στην φτώχεια και την ανεργία. Τοπικά με γραμμή του ΣΕΒ εργοδότες της Βιομηχανικής Ζώνης βγάζουνε παρανόμως σε αναγκαστική αργία τους εργαζομέ ή απειλούνε με παύση της μισθοδοσίας τους, ποντάροντας στην άγνοια των τραπεζικών λύσεων που έχει δώσει η Κυβέρνηση στις επιχειρήσεις . Λένε στον Λαό , χωρίς ντροπή , ότι δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τη ζωή του και τη χώρα του , και ότι καλά θα κάνει , πάντα για το καλό του , να αναγνωρίσει την κυριαρχία και την εξουσία τους.

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής φάνηκαν καθαρά , για μια ακόμα φορά , οι προθέσεις των δανειστών. Θα υπογράψετε ένα πολυετές μνημόνιο , με όρους και προϋποθέσεις απόλυτης υποταγής. Πρόκειται για όρους και προϋποθέσεις , που υπονομεύουν ευθέως την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την βυθίζουν ακόμα περισσότερο στο τέλμα. Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο επιλογή για το μέλλον της: να δεχθεί μια απαράδεκτη συμφωνία με τους «θεσμούς».Αντίθετα, έχουμε ως χώρα πολλές επιλογές. Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές που έχουμε είναι δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού μας. Αυτή την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ. Όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο και δάκρυα στους Έλληνες , αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική. Αν για την παραμονή μας στην ευρωζώνη, πρέπει να συναινέσουμε στον εξανδραποδισμό του λαού, αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Η υπεράσπιση μιας συμφωνίας χωρίς λιτότητα ,χωρίς υφεσιακά μέτρα, με κούρεμα του χρέους και ένα γενναίο πρόγραμμα αναπτυξιακού χαρακτήρα, είναι μονόδρομος.

Αυτή η νέου τύπου υποταγή και ταπείνωση που θέλει η , θα βρει απέναντί της, ένα λαό ενωμένο, που θα δώσει τη μάχη της αντίστασης , για τη ζωή του και τα παιδιά του με αποφασιστικότητα, και μια Ριζοσπαστική Αριστερά, πανέτοιμη και δυνατή, να δικαιώσει τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού , αλλά και τους μεγάλους κοινωνικούς και πατριωτικούς αγώνες και παραδόσεις της.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση