Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άρση του Νόμου 4604/2019 που απαγορεύει τις προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
Άρση του Νόμου 4604/2019 που απαγορεύει τις προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

Άρση του Νόμου 4604/2019 που απαγορεύει τις προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

Ζητά με της προς τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδ. Λιβάνιο η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη


Την του Νόμου 4604/2019 που απαγορεύει τις προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ζητά με της προς τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδ. Λιβάνιο η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο οι Περιφέρειες που ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής αναλαμβάνοντας οι ίδιες πολλές φορές τη χρηματοδότηση έργων, είτε αθλητικών, είτε έργων υποδομών γενικότερα, μετατρέπονται σε θεατές, μη μπορώντας να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις και να «τρέξουν» στην περιοχή τους.

Αναλυτικά η επιστολή: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση έργων από τις Περιφέρειες προς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Με το Νόμο που ίσχυε τον 4258/2014 αρ.25 και στη σελίδα 1594 οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν έργα σε εγκαταστάσεις ερασιτεχνών σωματείων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν «Οι περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010».

Με το νέο Νόμο 4604/2019 σταματούν οι προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και χαρακτηριστικά αναφέρεται «Με το άρθρο 96 τροποποιείται το άρθρο 100 του Ν.3852/2010 αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις, καταργώντας από τους άμεσα συμβαλλόμενους τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου».

Με αυτό τον τρόπο οι Περιφέρειες που ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής αναλαμβάνοντας οι ίδιες πολλές φορές τη χρηματοδότηση έργων, είτε αθλητικών, είτε έργων υποδομών γενικότερα, μετατρέπονται σε θεατές, μη μπορώντας να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις και να «τρέξουν» έργα στην περιοχή τους.

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο χάνεται ο πραγματικός ρόλος των Περιφερειών στις τοπικές κοινωνίες και ζητούμε την του Νόμου 4604/2019».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση