Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απορρίφθηκε η ένσταση της ΔΕΥΑΜΒ για το έργο εκσυγχρονισμού κι αυτοματοποίησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης
Απορρίφθηκε η ένσταση της ΔΕΥΑΜΒ για το έργο εκσυγχρονισμού κι αυτοματοποίησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης

Απορρίφθηκε η ένσταση της ΔΕΥΑΜΒ για το έργο εκσυγχρονισμού κι αυτοματοποίησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης

Απορρίφθηκε από την ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η της ΔΕΥΑΜΒ κατά του Πίνακα Προσωρινής Κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων του Α΄ κύκλου υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της με .π. 557/18-02-2016 Πρόσκλησης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, ως προς το έργο «Εκσυγχρονισμός, ζωοποίηση και αυτοματοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος των ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την ελαχιστοποίηση των διαρροών και την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού ποσίμου νερού».
Ειδικότερα, η τη ΔΕΥΑΜΒ με κωδ. ΟΠΣ 5000756, δεν γίνεται αποδεκτή, διότι:
α) η οικεία Πρόσκληση αφορά σε εξασφάλισης επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου ύδατος, με μία εκ των προτεραιοτήτων της να είναι η αντιμετώπιση αναγκών για θέματα εξασφάλισης επάρκειας ύδατος με παρεμβάσεις σε εσωτερικά υδραγωγεία σύμφωνα με τις ανάγκες. Το σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου και τηλεμετρίας του δικτύου, συμβάλει κυρίως στην καταγραφή και επεξεργασία στοιχείων των ζωνών του δικτύου, και δευτερευόντως στον εντοπισμό των αφανών διαρροών και στην κατάρτιση υδατικού ισοζυγίου. Δεν αποτελεί όμως την παρέμβαση εκείνη με την οποία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα επάρκειας πόσιμου ύδατος στην περιοχή παρέμβασης, καθώς η εξάλειψη των διαρροών επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου της περιοχής παρέμβασης. Ως εκ τούτου, το σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου και τηλεμετρίας του δικτύου, αυξάνει το κόστος της πράξης χωρίς να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος που καλείται να επιλύσει η πράξη, σύμφωνα με τον ειδικό στόχο της οικείας πρόσκλησης. Το υπόψη σύστημα κρίνεται μη επιλέξιμο στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης και περιεχομένων της.
β) η δαπάνη αντικατάστασης βραχύβιου εξοπλισμού δεν κρίνεται εύλογη δαπάνη καθώς για τον εξοπλισμό μικρής διάρκειας ζωής ο οποίος προτείνεται για αντικατάσταση, δεν έχει προσκομισθεί ανάλυση του τι περιλαμβάνει, παρότι ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης του έργου. Η σε άρθρα του τιμολογίου θεωρείται αόριστη.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση