Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Κων. Τσιακούμη από τον Δήμο Ρ. Φεραίου
Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Κων. Τσιακούμη από τον Δήμο Ρ. Φεραίου

Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Κων. Τσιακούμη από τον Δήμο Ρ. Φεραίου

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, σε του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου , αποφασίστηκε η απονομή τιμητικής διάκρισης στον Κωνσταντίνο Τσιακούμη, πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Περιβλέπτου Δήμου για την εφεύρεση του, η οποία βοηθά στην διαδικασία παραγωγής μελιού και η οποία εγκρίθηκε με Διεθνές Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

Η εφεύρεση του Τσακούμη Κωνσταντίνου έλαβε διεθνή ταξινόμηση (B21J 14/42, B21J 15/02, F16B 19/04, A01K 47/02) καθώς ελέγχθηκε από 173 χώρες και εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας () με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας που κοινοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου με τον αριθμό 1008579 και ισχύει μέχρι το 2034.

Πρόκειται για μία συσκευή τοποθέτησης μεταλλικών ενθέτων (πριτσίνια) σε ξύλινα τελάρα μελισσοκομίας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς μελιού.

Ο κ. Τσακούμης προβληματιζόταν με το θέμα της τοποθέτησης των πριτσινιών, γιατί είναι πολύ μικρά και είναι δύσκολο να τοποθετούνται με τα δάκτυλα, καθώς τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα τοποθετούν ένα πριτσίνι κάθε φορά. Έτσι λοιπόν, κατασκεύασε ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούν να τοποθετηθούν οκτώ πριτσίνια ταυτόχρονα.

Μετά από αυτή την ευρεσιτεχνία οι θα έχουν ένα καινοτόμο εργαλείο στα χέρια τους που θα τους διευκολύνει στην καθημερινή τους . Ο κος Τσακούμης πρόκειται να το θέσει στο εμπόριο με τη Βολιώτικων μηχανουργείων των Μοσχάλη ΑΤΕΒΕ & Ν. ΧΑΛΙΑΜΟΥΡΔΑ, που στήριξαν αυτή του την προσπάθεια.

Ενδιαφέρθηκαν πολλές εταιρείες για την πώληση της ευρεσιτεχνίας του, από την Ιταλία, , Καναδά και Κύπρο καθώς και από διάφορες της Ελλάδας.

Ο κ. Τσιακούμης παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση από τον δήμαρχο Δημήτριο Νασίκα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και υπογράμμισε πως η τιμή που απέδωσαν στο πρόσωπό του, αποτελεί αναμφίβολα μία ηθική ικανοποίηση καθώς η εφεύρεση του αξιολογείται ως σημαντική.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε στο λιμάνι χωρίς δίπλωμα #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/P6vhxdAiXe -

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

"Αλιεύοντας" την είδηση