Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αποκλεισμός του Δήμου Βόλου στη δημιουργία θέσεων εργασίας
Αποκλεισμός του Δήμου Βόλου στη δημιουργία θέσεων εργασίας

Αποκλεισμός του Δήμου Βόλου στη δημιουργία θέσεων εργασίας

Αιχμές δημοτικής αρχής στην κυβέρνηση

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα γεννά ο αποκλεισμός του Δήμου Βόλου από τα κυβερνητικά σχέδια  και στις δύο πρώτες φάσεις, για τη δημιουργία αρχικά 6.900 θέσεων εργασίας σε 17 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας και σε δεύτερη φάση άλλων 12.600 θέσεων σε 34 δήμους, στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Πρόκειται για μια ακατανόητη ενέργεια, τη στιγμή που και με βάση τα επίσημα – τυπικά στοιχεία, αλλά και κυρίως την δεινή πραγματικότητα, η Μαγνησία και ο Βόλου παρουσιάζουν δυστυχώς από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, με την αποβιομηχάνιση να συνεχίζεται με δραματικούς ρυθμούς και την εμπορική αγορά καθημερινά να συρρικνώνεται.

Μεγάλη, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη της προκλητικά άδικης αυτής αντιμετώπισης της περιοχής  από την κυβέρνηση, έχουν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, που είτε περί άλλων τυρβάζουν, είτε – και το πιο ανησυχητικό – δεν έχουν το ειδικό πολιτικό βάρος που απαιτείται για να παρέμβουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων μέσα στο ίδιο τους το κόμμα και να αποκαταστήσουν το δίκαιο προς χάριν των πολιτών που τους τίμησαν με την προτίμησή τους.

Αν και σε τέτοιες ζωτικής σημασίας αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής μας δεν έχουν λόγο και κύρος για να παρέμβουν, ας υποβάλλουν την παραίτησή τους, μήπως τουλάχιστον ευαισθητοποιήσουν τα ποικιλώνυμα κυβερνητικά στελέχη, που λειτουργούν στην εξόφθαλμη πια βάση εγκαθίδρυσης ενός ανελεύθερου, αντιδημοκρατικού και άδικου καθεστώτος.

Δυστυχώς κρίνοντας από της αλλεπάλληλες κυβερνητικές επιλογές αποκλεισμού και παραγκωνισμού της περιοχής μας, οδηγούμαστε στο θλιβερό και ανησυχητικό συμπέρασμα ότι ο Βόλος και οι πολίτες του είναι θύματα μιας εκδικητικής και τιμωρητικής συμπεριφοράς γιατί επέλεξαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή και όχι αυτή της προτίμησης των εκπροσώπων του σημερινού καθεστώτος.

Τους έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι αν θεωρούν εχθρό τους τον δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο Βόλου, που τελεί σε αργία Αχ. Μπέο, ας προσπαθήσουν να πλήξουν αυτόν,  όπως και το κάνουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, αλλά όχι την πόλη, τους πολίτες και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους.

 

Κάθε άλλη πρακτική είναι άδικη, αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία και συνιστά τον απόλυτο παραλογισμό και ως εκ τούτου πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλες τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση