Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αποκαθίσταται η ομαλότητα στους ορεινούς δρόμους της Μαγνησίας
Αποκαθίσταται η ομαλότητα   στους ορεινούς δρόμους της Μαγνησίας

Αποκαθίσταται η ομαλότητα στους ορεινούς δρόμους της Μαγνησίας

Ομαλοποιήθηκε και είναι ελεγχόμενη από χθες η κατάσταση στους δρόμους στα ορεινά της Μαγνησίας, ενώ σήμερα το πρωί αλατιέρες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έριξαν αλάτι σε σημεία του οδικού δικτύου Πηλίου και Καναλίων – Κεραμιδίου, όπου υπήρχε πάγος.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, σήμερα δεν έπεσε νέο χιόνι και η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη, ενώ το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου παραμένει κλειστό για να γίνει διάστρωση και αποπαγοποίηση του χιονιού, ώστε ν’ ανοίξει αύριο Τετάρτη.

Λειτουργία των σχολείων στη Μαγνησία

Εν τω μεταξύ, κανονικά λειτουργούν σήμερα τα στο Ν. Μαγνησίας, εκτός από το με Λυκειακές τάξεις Αλοννήσου, που αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, τα ελάχιστα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα λύθηκαν από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς και τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο ιδιότυπο «κίνημα της κουβέρτας» μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αλμυρού, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, διότι έσκασε ο λέβητας της κεντρικής θέρμανσης και η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά πρόσθεσε ότι η διευθύντρια του σχολείου διαβεβαίωσε ότι ζεσταίνει τις αίθουσες διδασκαλίας από το βράδυ με τα κλιματιστικά και τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

Καταστράφηκε το φυτικό κεφάλαιο στη Μαγνησία

Μεγάλη καταστροφή έχει επιφέρει στο φυτικό κεφάλαιο στη Μαγνησία ο χιονιάς κι ο παγετός .

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων Γιάννης Διαννελάκης είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ότι η μεγαλύτερη ζημιά έχει προκληθεί στα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνα σε μια μεγάλη περιοχή από την Αγριά μέχρι την Μπούφα και την Μηλίνα αλλά και σε όλα τα κηπευτικά στην ίδια περιοχή και σε Διμήνι και Βελεστίνο.

Επιπλέον έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειες λουλουδιών της Μακρυρράχης.

Ο κ. Διανελλάκης επισήμανε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι για το φυτικό κεφάλαιο αναφορικά με τα εσπεριδοειδή και την ελιά καθώς η ζημιά στα δένδρα που ήδη έχουν σχιστεί θα φανεί σε δύο με τρεις μήνες. “Επιπλέον υποβαθμίστηκε ο καρπός της ελιάς σε μικρές όμως ποσότητες καθώς η μεγαλύτερη παραγωγή είχε ήδη περισυλλεχθεί. Ελπίζουμε τα δένδρα να μην έχουν τόσο μεγάλη ζημιά γιατί η ελιά είχε προετοιμαστεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες από τον παγετό και είχαν “κατεβάσει” χυμούς για να μην παγώσουν”, εξήγησε ο κ. Διανελλάκης. Ειδικότερα ανέφερε ότι προσκόμισαν στον συνεταιρισμό κλαδιά ελαιόδενδρων που έχουν σχισμές, “ανοιχτές πληγές” και σε περίπτωση νέου παγετού θα καταστραφούν ολοκληρωτικά.

Ήδη ο συνεταιρισμός έχει ενημερώσει τους δήμους της Μαγνησίας να υποβάλλουν υπόμνημα στον ΕΛΓΑ για να γίνει έγκαιρα η καταγραφή των ζημιών τόσο στους καρπούς όσο και στο φυτικό κεφάλαιο για να δοθούν έγκαιρα και οι αποζημιώσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση