Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων
Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων

Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου διοργανώνει απογευματινή στη Λάρισα το Σάββατο 25 Απριλίου με πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.  Το περιλαμβάνει α) γνωριμία με  το νέο και β) φιλική επίσκεψη στο Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας.

Τιμή συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει μεταφορά με  το λεωφορείο και το εισιτήριο στο ).   Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην μπορούν να επικοινωνούν  στη Γραμματεία του ΛΕΒ,  στα τηλέφωνα: 2421033938,  2421305753.  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη  23.4. 2015. Το Σάββατο,  η αναχώρηση θα γίνει από τον ΕΟΤ Βόλου,  στις 3.30 μ.μ.

Το Λαογραφικό του Δήμου Λαρισέων

Από  τα σημαντικότερα Λαογραφικά και Ιστορικά Μουσεία της χς μας. Το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ιδρύθηκε το 1974 ως «Λαογραφική Εταιρεία» από μια ομάδα Λαρισαίων με πρωτεργάτες το ζεύγος Γιώργου και Λένας Γουργιώτη. Αρχικά στεγαζόταν στο της πόλης (1974 – 1983) και μετέπειτα σε μισθωμένο χώρο στο κέντρο της Λάρισας (1983-2008 στην οδό Μανδηλαρά 74).

Σήμερα στο νέο του κτήριο, με έμφαση στη συγκέντρωση, τη μελέτη και την προβολή υλικών και άυλων τεκμηρίων του νεότερου πολιτισμού στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, σύντομα αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της ελληνικής περιφέρειας και της χς.  Oι συλλογές του  αριθμούν πάνω από 20.000 κομμ, με άμεση προοπτική να εμπλουτισθούν ακόμα περισσότερο και με άλλες τοπικές συλλογές. Περιλαμβάνουν αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας, κτηνοτροφίας, κεραμικής, κοσμικής και εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, σταμπωτά, κεντήματα, ξυλόγλυπτα, χαρακτικά, εικαστικά έργα, βιβλιοθήκη λαογραφικού και τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό αρχείο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση