Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων
Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων

Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων

Το  των Ελληνίδων Βόλου διοργανώνει απογευματινή εκδρομή στη το Σάββατο 25 Απριλίου με πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει α) γνωριμία με  το νέο Λαογραφικό Λάρισας και β) φιλική επίσκεψη στο των Ελληνίδων Λάρισας.

Τιμή συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει μεταφορά με  το και το στο ).   Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδρομή μπορούν να επικοινωνούν  στη Γραμματεία του ΛΕΒ,  στα τηλέφωνα: 2421033938,  2421305753.  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη  23.4. 2015. Το Σάββατο,  η αναχώρηση θα γίνει από τον ΕΟΤ Βόλου,  στις 3.30 μ.μ.

Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Λαρισέων

Από  τα σημαντικότερα Λαογραφικά και Ιστορικά Μουσεία της χώρας μας. Το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ιδρύθηκε το 1974 ως «Λαογραφική Εταιρεία» από μια ομάδα Λαρισαίων με πρωτεργάτες το ζεύγος Γιώργου και Λένας Γουργιώτη. Αρχικά στεγαζόταν στο Δημαρχείο της πόλης (1974 – 1983) και μετέπειτα σε μισθωμένο χώρο στο κέντρο της Λάρισας (1983-2008 στην οδό Μανδηλαρά 74).

Σήμερα στο νέο του κτήριο, με έμφαση στη συγκέντρωση, τη μελέτη και την υλικών και άυλων τεκμηρίων του νεότερου πολιτισμού στη και τη Θεσσαλία, σύντομα αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της ελληνικής περιφέρειας και της χώρας.  Oι συλλογές του  αριθμούν πάνω από 20.000 κομμάτια, με άμεση προοπτική να εμπλουτισθούν ακόμα περισσότερο και με άλλες τοπικές συλλογές. Περιλαμβάνουν αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας, κτηνοτροφίας, κεραμικής, κοσμικής και εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, σταμπωτά, κεντήματα, ξυλόγλυπτα, χαρακτικά, εικαστικά , βιβλιοθήκη λαογραφικού και τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό αρχείο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση