Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων
Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων

Απογευματινή εκδρομή στη Λάρισα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου διοργανώνει απογευματινή εκδρομή στη το Σάββατο 25 Απριλίου με πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.  Το περιλαμβάνει α) γνωριμία με  το νέο Λαογραφικό Λάρισας και β) φιλική επίσκεψη στο Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας.

Τιμή συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει μεταφορά με  το λεωφορείο και το στο ).   Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδρομή μπορούν να επικοινωνούν  στη Γραμματεία του ΛΕΒ,  στα τηλέφωνα: 2421033938,  2421305753.  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη  23.4. 2015. Το Σάββατο,  η αναχώρηση θα γίνει από τον Βόλου,  στις 3.30 μ.μ.

Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Λαρισέων

Από  τα σημαντικότερα Λαογραφικά και Ιστορικά Μουσεία της χώρας μας. Το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ιδρύθηκε το 1974 ως «Λαογραφική Εταιρεία» από μια ομάδα Λαρισαίων με πρωτεργάτες το ζεύγος Γιώργου και Λένας Γουργιώτη. Αρχικά στεγαζόταν στο Δημαρχείο της πόλης (1974 – 1983) και μετέπειτα σε μισθωμένο χώρο στο κέντρο της Λάρισας (1983-2008 στην οδό Μανδηλαρά 74).

Σήμερα στο νέο του κτήριο, με έμφαση στη συγκέντρωση, τη μελέτη και την υλικών και άυλων τεκμηρίων του νεότερου πολιτισμού στη και τη Θεσσαλία, σύντομα αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της ελληνικής περιφέρειας και της χώρας.  Oι συλλογές του  αριθμούν πάνω από 20.000 κομμάτια, με άμεση προοπτική να εμπλουτισθούν ακόμα περισσότερο και με άλλες τοπικές συλλογές. Περιλαμβάνουν αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας, κτηνοτροφίας, κεραμικής, κοσμικής και εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, σταμπωτά, κεντήματα, ξυλόγλυπτα, χαρακτικά, έργα, λαογραφικού και τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό αρχείο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση