Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αποδυναμώνεται με μεταθέσεις το Λιμεναρχείο Βόλου
Αποδυναμώνεται με μεταθέσεις  το Λιμεναρχείο Βόλου

Αποδυναμώνεται με μεταθέσεις το Λιμεναρχείο Βόλου

Αποδυναμώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμεναρχείο μετά από απόφαση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, για μείωση των Λιμενικών Σταθμών από πέντε σε τρεις, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Καλλικράτη, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαταγή του Αρχηγείου 30 αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί, συμπλήρωσαν τα χρόνια παραμονής τους στο Λιμεναρχείο και θεωρούνται υπεράριθμοι.

Για το λόγο αυτό καλούνται να παρουσιαστούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου σε διάφορες λιμενικές υπηρεσίες όπως Κύμη, Στυλίδα, Ηγουμενίτσα και Πειραιά.

Με την μετάθεση 30 ατόμων, το Λιμεναρχείο Βόλου θα αποδυναμωθεί σημαντικά και το βέβαιο είναι ότι το προσωπικό δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπηρεσίες που προσφέρει και που είναι η γενική αστυνόμευση – τροχαία, η δημόσια και κρατική ασφάλεια, η ασφάλεια ναυσιπλοΐας, η έρευνα και διάσωση, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων και το προσωπικό των πλοίων.

Να σημειωθεί ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλυο σήμερα διαθέτει προσωπικό 98 ατόμων, το Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου 20 άτομα, το Τμήμα Αμαλιάπολης 18 άτομα και το Τμήμα Τρικέρων οκτώ άτομα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση