Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Από τα 10 στα 100» σε Βόλο & Πήλιο η πανελλήνια δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου
«Από τα 10 στα 100» σε Βόλο & Πήλιο η πανελλήνια δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

«Από τα 10 στα 100» σε Βόλο & Πήλιο η πανελλήνια δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Η παρέα, η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο της πανελλήνιας  συνάντησης-δράσης των Προσκόπων, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, δηλαδή των μελών του κλάδου Προσκοπικού Δικτύου. Η πανελλήνια συνάντηση-δράση, με το σύνθημα «Από τα 10 στα 100», φιλοξενείται στο Βόλο και το Πήλιο, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Το σύνθημα «Από τα 10 στα 100» σηματοδοτεί τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου (Rovers) παγκοσμίως, στον οποίο συμμετέχουν νέες και νέοι ενήλικοι από 169 χώρες, σε συνδυασμό με τη συμπλήρωση των 10 και πλέον χρόνων του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου στην Ελλάδα.

Περίπου 60 συμμετέχοντες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, λοιπόν, νέες και νέοι 18-26 ετών, θα συνεργαστούν σε προσκοπικές δραστηριότητες, στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο Προσκοπικό Κέντρο «Κένταυρος», στα Χάνια  επικεντρώνοντας στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσουν δημιουργικά με δραστηριότητες, στη φύση των Μηλιών. Η Ιππασία και η ανακάλυψη μονοπατιών, όπως και η παρασκευή παραδοσιακής πίτας θα είναι μέσα στο πρόγραμμα της δράσης.

Στη συνέχεια, μέσα από εργαστήρια εξέλιξης και ανάπτυξης θα ανακαλύψουν περισσότερα για τον εαυτό τους, τη διαφορετικότητα και τη θέση τους στην κοινωνία.

Παράλληλα και στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών Rovers, μέσα από δραστηριότητα στο Βόλο θα επιδιώξουν την Κοινωνική Παρέμβαση.

Η παραπάνω δραστηριότητα θα ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία της πόλης και θα καταλήξει το Σάββατο το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ( και Φιλελλήνων). Εκεί θα κατασκευαστεί από τους συμμετέχοντες ένας «τοίχος καλοσύνης» για τους συμπολίτες μας, που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας. Εκεί θα μάθουν την ιστορία του τόπου, ενώ θα ακολουθήσει σχετική δραστηριότητα με συμπεράσματα για τα δεινά του πολέμου.

Στην οργάνωση της πανελλήνιας συνάντησης-δράσης συμμετέχει ενεργά η Περιφερειακή Εφορεία των Προσκόπων της Μαγνησίας και ειδικότερα ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου της Περιφερειακής Εφορείας.

“Πρόκειται για μια ακόμη δραστηριότητα πανελλήνιας εμβέλειας, που αναλαμβάνουμε ως της Μαγνησίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Οπότε, λέμε «Από τα 10 στα 100»!

Η εορταστική συνάντηση-δράση ξεκινάει.

Μ’ εμάς να δηλώνουμε το «παρών».”

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση