Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Απεβίωσε το στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Παππάς
Απεβίωσε το στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Παππάς

Απεβίωσε το στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Παππάς

Απεβίωσε ο Αντώνης Παπάς, σήμερα  Σάββατο 23 Απριλίου, μετά από πολύμηνη “μάχη”με την επάρατο.

 

Ο Αντώνης Παππάς εντάχθηκε στο ΚΚΕ τη δεκαετία του '80 και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του πιστός στο Κόμμα. Ήταν από τα στελέχη που συνέβαλαν στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ μετά την προσπάθεια διάλυσής του την περίοδο '90-'91 και ανέλαβε της Ν.Ε. το 1991.

Εργαζόμενος για πολλά χρόνια στο και στην υπηρεσία καθαριότητας, διετέλεσε της Κομματικής Οργάνωσης ΟΤΑ του ΚΚΕ, ενώ σημαντική ήταν και η συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των ΟΤΑ και του δημοσίου γενικότερα.

 

Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, ενώ διετέλεσε και νομαρχιακός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, καθώς και ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής σε ομάδες του Βόλου.

 

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας  με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου Αντώνη Παππά που «έφυγε» από κοντά μας  και  εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του .

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 25 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στον Αγ. Δημήτριο στη .

Συλληπητήρια ανακοίνωση Ολυμπιακού Βόλου

Φτωχότερος από χθές ο Ολυμπιακός Βόλου .

Μιά από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του Συλλόγου μας , αγωνιστικά , προπονητικά και διοικητικά , δεν είναι πιά μαζί μας .

Ο  ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ με την πολυποίκιλη αθλητική , συνδικαλιστική και πολιτική δράση και προσφορά στην αγαπημένη του πόλη αναχώρησε για την γειτονιά των αγγέλων .

Το Δ/κο Συμβούλιο του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 μετά το άγγελμα του θανάτου του , εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του , θα παρευρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία ενώ θα καταθέσει ένα ποσό στη μνήμη του , στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «» .

Αντώνη καλό ταξίδι , ας  είναι ελαφρύ τα χώμα της αγαπημένης σου γης που θα σε σκεπάσει .

Ο Σύλλογος εργαζομενων ΟΤΑ ς

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετάμε τον Αντώνη Παππά που ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι.

Υπήρξε για χρόνια συνδικαλιστής και Πρόεδρος του συλλόγου μας, αιρετός της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης μα πάνω απ΄όλα εξαιρετικός συνάδελφος.

Ο Αντώνης Παππάς, ένας πρωτοπόρος αγωνιστής του κλάδου του και των ιδεών του χώρου, ο οποίος τον ανέδειξε, ήταν υπόδειγμα σεμνότητας.

Χαραγμένο θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας και θα μας συντροφεύει το χαρακτηριστικό, δικό του, γλυκύτατο χαμόγελο.

Πρωταγωνιστής και Πρωταθλητής πάντοτε, μέσα στα γήπεδα αλλά και στον στίβο της ζωής.

Εκφράζουμε ομόθυμα τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Αντώνη.

To KKE

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετίσαμε σήμερα το σύντροφό μας Αντώνη Παππά. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ τον επικήδειο διάβασε ο Μιχάλης Τσιώνας.

Αγαπημένε μας σύντροφε Αντώνη, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας, οι Τομεακές Επιτροπές ς, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη και άδικη απώλειά σου και εκφράζουμε τα ολόψυχα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό σου Αργυρούλα, στα παιδιά σου Κατερίνα και Αποστόλη αλλά και σε όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ο σύντροφος Αντώνης βαθιά πολιτικοποιημένος και μυημένος από τους γονείς του ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ακόμη και σαν ποδοσφαιριστής και μετέπειτα σαν προπονητής.

Σαν φυσική συνέπεια ήρθε –αμέσως μετά την ανατροπή της Χούντας, τη μεταπολίτευση- η δραστηριοποίησή του στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ και πολύ γρήγορα η ένταξή του στο ΚΚΕ στις αρχές του 1980.

Το Κόμμα, το ΚΚΕ, τον εμπιστεύτηκε και ο ίδιος το υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Ιδιαίτερα σημαντική ευθύνη ανέλαβε όταν το 1991 εκλέχθηκε γραμματέας της Ν.Ε συμβάλλοντας και ο ίδιος μαζί με άλλα στελέχη στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ μετά την προσπάθεια διάλυσής του από τους οπορτουνιστές την περίοδο 1990- 1991. Υπερασπίστηκε με συνέπεια τον σοσιαλισμό και τις καταχτήσεις των εργαζομένων στην Σοβιετική Ένωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Τα επόμενα χρόνια ανέλαβε διάφορες υπεύθυνες χρεώσεις κυρίως στο χώρο της τοπικής διοίκησης όπου ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας και δημοτικός σύμβουλος στο αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης σε διάφορους οργανισμούς.
Επίσης σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος Βουλευτής συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια του Κόμματος.

Εκτός των άλλων και από προσωπική εμπειρία, αφού από το 1983 μέχρι και την συνταξιοδότησή του ήμασταν συνάδελφοι, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η θέση του προϊσταμένου στην υπηρεσία καθαριότητας που κατείχε για πάρα πολλά χρόνια σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας για τον Αντώνη, αποφασιστικά και μαχητικά να αγωνιστεί για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων που εκείνα τα χρόνια δούλευαν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι κανένας εργαζόμενος παρότι προϊστάμενος δεν τον φώναζε «κύριε προϊστάμενε» ή «κύριε Παππά», αλλά όλοι τον φώναζαν «κυρ- Αντώνη».

Αυτή η εκτίμηση των εργαζομένων εκφράστηκε με τη συνεχή εκλογή του στο ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων μέσα από το οποίο του δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στον χώρο των ΟΤΑ και του Δημοσίου γενικότερα.

Αυτός ήταν ο σύντροφος Αντώνης που με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα.
Και αυτό που κρατάμε σαν παρακαταθήκη είναι η πίστη του στις ιδέες και τις αξίες του ΚΚΕ. Στην πίστη του ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής η εργατική τάξη θα βρει το δρόμο της, θα αντιληφθεί τον ένοχο για όλα όσα σήμερα βιώνει και όσα εμπόδια κι αν της βάλουν θα οικοδομήσει μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για μια κοινωνία όπως και εσύ σύντροφε Αντώνη πάλεψες μαζί με χιλιάδες άλλους κομμουνιστές που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν μέχρι να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και τα οράματά μας.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Αντώνη.

Oι Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ

Το βολιώτικο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Αντώνη Παππά. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου.

Αντιπροσώπευε μια διαφορετική ποδοσφαιρική εποχή με πολλές δυσκολίες, όμως πιο ρομαντική και πέρα από το κέρδος και την εμπορευματοποίηση που ζούμε σήμερα.

Στους οικείους του εκλιπόντος και στην αθλητική οικογένεια εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση