Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Παπαγεωργίου
Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής  Γιάννης Παπαγεωργίου

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Παπαγεωργίου

Απεβίωσε  λίγη ώρα μετά τις 12.00 το μεσημέρι,  σε ηλικία 81 ετών,  ο πρώην Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαγεωργίου,  μετά από νοσηλεία του Νοσοκομείο καθώς είχε προσβληθεί από κορωναϊό, ενώ αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1939 στον Βόλο και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία του Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στον Καναδά.

Διετέλεσε και μετέπειτα πρόεδρος του Ολυμπιακού το 1975  και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 1978.

Από το 1983 έως το 1987 ήταν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Εξελέγη της Νέας Δημοκρατίας το 1990, ενώ αργότερα προσχώρησε στην «Πολιτική Άνοιξη».

Η ιστορία της Κλινικής Παπαγεωργίου την οποία παρέλαβε ο Γιάννης Παπαγεωργίου από τον πατέρα του, ξεκινά  το  1937, τότε ως Μαιευτική Κλινική του Νικόλαου Παπαγεωργίου.

Ο Dr μαιευτήρ γυναικολόγος, παππούς του νυν ιδιοκτήτη της κλινικής Νικόλαου Ι. Παπαγεωργίου, αναθέτει σε γνωστό αρχιτέκτονα την ανέγερση του κτιρίου της κλινικής στην οδό Δημητριάδος 221, όπου βρίσκεται  σήμερα. Αρχικά, το κτίριο ήταν διώροφο με ημιυπόγειο. Στο ισόγειο στεγαζόταν το ιατρείο, με είσοδο από την οδό Δημητριάδος. Στον πρώτο όροφο λειτουργούσε η γυναικολογική-μαιευτική κλινική με 8 θαλάμους νοσηλείας.

Το 1974, ο υιός του Νικόλαου Παπαγεωργίου επίσης μαιευτήρας γυναικολόγος Ιωάννης Παπαγεωργίου, αναλαμβάνει τη διεύθυνση της κλινικής, η οποία είχε ήδη αποκτήσει την τελική της, σημερινή μορφή (πενταόροφο κτίριο). Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου διηύθυνε την Κλινική έως το 1989.
Τον Ιανουάριο του 2010, έπειτα από ορισμένες αναγκαίες επεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, ξεκινάει η λειτουργία της Νευρολογικής Κλινικής του Νικόλα Ι. Παπαγεωργίου, εγγονού του ιδρυτή της Κλινικής Νικόλαου Παπαγεωργίου, ιατρού νευρολόγου. Ο Νικόλας αποτελεί την τρίτη γενιά ιατρών της οικογένειας Παπαγεωργίου.

Συλλυπητήρια δήλωση  του βουλευτή Θανάση Λιούπη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παπαγεωργίου, που «έφυγε» σήμερα ξαφνικά από τη ζωή.
Ένας αγαπητός και εξαίρετος φίλος, που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη και την παράταξή μας.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και να ευχηθώ δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό παράδεισο φίλε Γιάννη».

 

Δήλωση Πάνου Σκοτινιώτη για τον θάνατο του Γιάννη Παπαγεωργίου

Με μεγάλη θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την ιατρική, το Κοινοβούλιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό, με πάθος και ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και της κοινωνικής προσφοράς.

Με τον Γιάννη βρεθήκαμε στα έδρανα της Βουλής από το 1990 έως το 1993. Ανήκαμε σε διαφορετικές παρατάξεις. Ωστόσο, οι πολιτικές διαφορές δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή και φιλική μας σχέση.

Πολύ περισσότερο, δεν διατάραξαν ποτέ τη συνεχή, γόνιμη μας για τα προβλήματα της Μαγνησίας σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Καλό δι, Γιάννη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου για Ι .Παπαγεωργίου και Κ. Μανθογιάννη

Η διοίκηση του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 σήμερα αποχαιρετά δύο εκλεκτά μέλη της οικογένειάς του, τον πρώην πρόεδρο και ποδοσφαιριστή Ιωάννη Παπαγεωργίου και το μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας της δεκαετίας του 1960 Κώστα Μανθογιάννη.

Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, επιφανής ιατρός διετέλεσε και μετέπειτα πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου το 1975.

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Βόλου , πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και βουλευτής προσφέροντας τις
υπηρεσίες του στον Σύλλογο και στην κοινωνία του Βόλου και γενικότερα της Μαγνησίας.

Ο Κώστας Μανθογιάννης υπήρξε ποδοσφαιριστής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ την δεκαετία του 60 και αγωνίστηκε στην θέση του δεξιού εξτρέμ με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Φημιζόταν για τις υπέροχες ενέργειες του που ξεσήκωναν σε κάθε αγώνα τους φιλάθλους της ομάδας .

Τα θερμά συλλυπητήρια όλης της οικογένειας του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 στους συγγενείς των εκλιπόντων.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση