Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Απεβίωσε ο Γιάννης Αντωνόπουλος
Απεβίωσε ο Γιάννης Αντωνόπουλος

Απεβίωσε ο Γιάννης Αντωνόπουλος

Απεβίωσε σήμερα  ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Αντωνόπουλος σε ηλικία  87 χρόνων. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο του Βόλου, χτυπημένος από την επάρατη νόσο,  την επομένη των γενεθλίων του, ενώ  χθες έσβησε με την οικογένειά του το κεράκι των 87 του χρόνων.Ο Ι. Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1930, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πολιτεύθηκε για πρώτη το 1966 με την ΕΡΕ και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, χωρίς ωστόσο, να γίνουν εκλογές.

Την περίοδο της δικτατορίας, τάχθηκε ενάντια, ιδιαίτερα μετά το «Κίνημα του αυτικού».

Την μεταπολίτευση, εκλέχθηκε βουλευτής της Δ το 1974 και το 1977 και βοήθησε τη Μαγνησία, ενώ ένα από τα έργα του, είναι και το Κολυμβητήριο του Βόλου.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος, την περίοδο του 1985 τάχθηκε στο πλευρό του Κωστή Στεφανόπουλου για την αρχηγία της Ν.Δ. με αντίπαλο τον Κ. Μητσοτάκη και στην συνέχεια ακολούθησε τον Κωστή Στεφανόπουλο στο κόμμα που ίδρυσε την ΔΗΑΝΑ. Έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και τα επόμενα χρόνια έγινε πρόεδρος της Κοινότητας Κισσού (1994) ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μουρεσίου.

Παράλληλα, ήταν λάτρης του ναυταθλητισμού και πρωταθλητής Ελλάδος στην και το πόλο, ενώ υπηρέτησε με ιδιαίτερη αγάπη τον αθλητισμό στην περιοχή μας.

Πέρυσι ο Γ. Αντωνόπουλος εξέδωσε βιβλίο με τα γεγονότα της Κύπρου της περιόδου 1964-65, όπου υπηρέτησε ως Κυβερνήτης του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης».

Γόνος της οικογένειας Αντωνόπουλου από τις παλαιότερες οικογένειες του Πηλίου από τις πρώτες του Βόλου, με το Μέγαρο Αντωνόπουλου να έχει κατασκευαστεί περί το 1865 στην οδό .

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας ς, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή του κόμματος Γιάννη Αντωνόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του ευπατρίδη, πρώην βουλευτή και ιδρυτικού στελέχους της παράταξής μας, Γιάννη Αντωνόπουλου.

Υπηρέτησε με ήθος το βίο – την κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση – και πρόσφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία.

Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια».

 

 

 Η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Από την ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη : “Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησία ο Πρόεδρος και όλα τα Μέλη της, αποχαιρετά τον Γιάννη Αντωνόπουλο, έναν άξιο πολιτικό, που υπηρέτησε τον τόπο μας, με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.
Η οικογένειά του αποχαιρετά ένα πιστό σύντροφο και έναν στοργικό πατέρα. Εμείς αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν πολιτικό και αυτοδιοικητικό παράγοντα, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή του τόπου μας.
Όλη του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.
Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Την περίοδο της δικτατορίας, αντιστάθηκε. Υπηρέτησε ως του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης» με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποπλοίαρχου στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1964 μέχρι τον Οκτώβριο του 1965 και έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Θήτευσε εξάλλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού.
Στη μεταπολίτευση, εκλέχθηκε βουλευτής της Ν.Δ. το 1974 και το 1977 και βοήθησε τη Μαγνησία, ενώ ένα από τα έργα του, είναι και το Κολυμβητήριο του Βόλου.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.
Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν' αγωνίζεται για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Με όλες αυτές τις σκέψεις, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Γιάννη, που με το έργο του κατέδειξε τη σημασία της εμπέδωσης της δημοκρατίας.
Καλό ταξίδι!”
Ο δήμαρχος ς-Μουρεσίου
Για το θάνατο του πρώην βουλευτή και Αυτοδιοικητικού Γιάννη Αντωνόπουλου, ο Δήμαρχος ς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης δήλωσε: «Χάσαμε, σήμερα, ένα εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας, έναν πατριώτη που πίστευε στις δυνάμεις αυτού του τόπου και αγωνίστηκε για την πρόοδό του.Χάσαμε σήμερα έναν ευγενή, έντιμο και αξιαγάπητο άνθρωπο γιατί ο Γιάννης Αντωνόπουλος, απ' όπου πέρασε, υπήρξε πρότυπο συμπεριφοράς, ήθους και αφοσίωσης με απαράβατες αρχές.

Υπηρέτησε υποδειγματικά την πολιτική, τα κοινά, τον συνάνθρωπο και η προσφορά του στη χώρα, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την ιδιαίτερη πατρίδα του τον Κισσό, θα μείνει ζωντανή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου

Ο Μιχ. Μιτζικός

“Εκφράζω τη θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιωάννη Αντωνόπουλου. Για έναν άνθρωπο
ο οποίος ήταν υπηρέτης της πολιτικής και του τόπου του με ήθος, ακεραιότητα, ανιδιοτέλεια και χωρίς υστεροβουλίες.

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό, η πολιτική είναι φτωχότερη όταν εκλείπουν προσωπικότητες αυτής της αξίας.

Ο πολιτικός βίος του Ιωάννη Αντωνόπουλου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και ιδίως για εκείνους που εμπλέκονται με την πολιτική”.

Η δημοτική αρχή Βόλου

Ως μέλη της Δημοτικής Ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του θανόντος, πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Αντωνόπουλου, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, που με συνέπεια, ήθος και υψηλές αξίες υπηρέτησε τον κοινοβουλευτισμό αλλά και την αυτοδιοίκηση, αναδεικνυόμενος με τις πράξεις του παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι όντως μια απώλεια τόσο για την πατρίδα μας , όσο και για την πολιτική ιδιαίτερα σε μια εποχή που άνθρωποι με την ποιότητα και την προσφορά του Ιωάννη Αντωνόπουλου λείπουν όλο και περισσότερο.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση