Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απάντηση στον βουλευτή Μπουκώρο για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου
Απάντηση στον βουλευτή Μπουκώρο για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

Απάντηση στον βουλευτή Μπουκώρο για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

Απαντώντας στην του Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου, σχετικά με τη βιωσιμότητα του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αναφέρει πως η αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης «Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης» έχει θέσει την πράξη του προγράμματος, που αφορά το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, σε καθεστώς εξυγίανσης μέσω του «ΕΠΠΕΡΑΑ» – Φορέα Παρακολούθησης έργων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων – από το 2014.

Βάσει αυτού, το εν λόγω έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, με νομικές δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της αυτεπιστασίας, (υλοποίησης του έργου με τα ίδια μέσα). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, οι πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ανέρχονται στο 42% των νομικών δεσμεύσεων, για το θαλάσσιο πάρκο.

Εντούτοις, το καίριο ζήτημα της βιωσιμότητας του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, το οποίο έθεσε ο βουλευτής Χρήστος , προς τον αρμόδιο Υπουργό, λόγω της επικείμενης λήξης του το Δεκέμβριο του 2015, παραμένει αναπάντητο, με τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της χώρας να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση