Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απάντηση Υπουργού Εργασίας για κτήριο ΑΝ.Ε.Μ.-Βαμβακουργία
Απάντηση Υπουργού Εργασίας για κτήριο ΑΝ.Ε.Μ.-Βαμβακουργία

Απάντηση Υπουργού Εργασίας για κτήριο ΑΝ.Ε.Μ.-Βαμβακουργία

ή τροποποίηση του υπάρχοντος Ρυμοτομικού Σχεδίου για το κτήριο της ΑΝ.Ε.Μ. και τη Βαμβακουργία προτείνει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας σε αναφορές που κατέθεσε ο Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος.

Η απάντηση που έλαβε ο Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος σε αναφορές που κατέθεσε, σχετικά με την αξιοποίηση του κτηρίου της ΑΝ.Ε.Μ. επί της οδού Λαρίσης και του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας, από την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Αντωνοπούλου, είναι η πρόταση για έγκριση ή τροποποίηση – αναθεώρηση του υπάρχοντος Ρυμοτομικού Σχεδίου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ, αλλά εκκρεμεί η έγκρισή του.

Ιδιοκτήτης των εκτάσεων αυτών είναι ο Ο.Α.Ε.Δ. έπειτα από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας το 2012. Ο Ο.Ε.Κ. είχε εκπονήσει πολεοδομική μελέτη ανέγερσης οικισμού εργατικών κατοικιών, σχολικών συγκροτημάτων και κοινόχρηστων κοινωφελών χώρων. Εντούτοις, η μελέτη αυτή βρίσκεται ακόμη υπό έγκριση.

Ο Δήμος Βόλου, από την πλευρά του έχοντας την πρόθεση να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, προτείνει την αξιοποίηση των εν λόγω κτηρίων και ειδικότερα αυτό της ΑΝ.Ε.Μ., με σκοπό τη λειτουργία ΕΠΑΛ και άλλων σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, η απάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού στον βουλευτή Μαγνησίας είναι η εξής: «Προϋπόθεση για την ικανοποίηση του αιτήματος και της επιθυμίας του Δήμου Βόλου για άμεση αξιοποίηση των χώρων είναι η έγκριση ή τροποποίηση – αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου του μελλοντικού οικισμού καθώς και η συνέχιση του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Ο.Ε.Κ., το οποίο μετά την κατάργηση του το 2012 έχει προσωρινά ανασταλεί».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση