Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Απάντηση Υπουργού Εργασίας για κτήριο ΑΝ.Ε.Μ.-Βαμβακουργία
Απάντηση Υπουργού Εργασίας για κτήριο ΑΝ.Ε.Μ.-Βαμβακουργία

Απάντηση Υπουργού Εργασίας για κτήριο ΑΝ.Ε.Μ.-Βαμβακουργία

Έγκριση ή τροποποίηση του υπάρχοντος Ρυμοτομικού Σχεδίου γι το κτήριο της ΑΝ.Ε.Μ. κι τη Βαμβακουργία προτείνει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας σε αναφορές που κατέθεσε ο βουλευτής ς Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος.

Η απάντηση που έλαβε ο βουλευτής ς Χρήστος Μπουκώρος σε αναφορές που κατέθεσε, σχετικά με την αξιοποίηση του κτηρίου της ΑΝ.Ε.Μ. επί της οδού Λαρίσης και του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας, από την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Αντωνοπούλου, είναι η πρόταση για ή τροποποίηση – αναθεώρηση του υπάρχοντος Ρυμοτομικού Σχεδίου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ, αλλά εκκρεμεί η έγκρισή του.

Ιδιοκτήτης των εκτάσεων αυτών είναι ο Ο.Α.Ε.Δ. έπειτα από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας το 2012. Ο Ο.Ε.Κ. είχε εκπονήσει πολεοδομική μελέτη ανέγερσης οικισμού εργατικών κατοικιών, σχολικών συγκροτημάτων και κοινόχρηστων κοινωφελών χώρων. Εντούτοις, η μελέτη αυτή βρίσκεται ακόμη υπό .

Ο , από την πλευρά του έχοντας την πρόθεση να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, προτείνει την αξιοποίηση των εν λόγω κτηρίων και ειδικότερα αυτό της ΑΝ.Ε.Μ., με σκοπό τη λειτουργία ΕΠΑΛ και άλλων σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, η απάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού στον βουλευτή είναι η εξής: «Προϋπόθεση για την ικανοποίηση του αιτήματος και της επιθυμίας του Δήμου για άμεση αξιοποίηση των χώρων είναι η έγκριση ή τροποποίηση – αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου του μελλοντικού οικισμού καθώς και η συνέχιση του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Ο.Ε.Κ., το οποίο μετά την κατάργηση του το 2012 έχει προσωρινά ανασταλεί».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση