Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απαγγελίες κατηγοριών και βαριά πρόστιμα από την Π.Υ. Βόλου
Απαγγελίες κατηγοριών και βαριά πρόστιμα από την Π.Υ. Βόλου

Απαγγελίες κατηγοριών και βαριά πρόστιμα από την Π.Υ. Βόλου

Με αφορμή τη χθεσινή έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για πυρκαγιές στον ορεινό όγκο του Πηλίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε αμέλεια των συμπολιτών, σε συνδυασμό με την προκλητική συμπεριφορά πολλών εξ’ αυτών, οι οποίοι παρά τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες με τους δυνατούς ανέμους που από το πρωί έπνεαν στην περιοχή, έκαναν καύσεις κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Με βάση τα παραπάνω η Π.Υ. είναι τονίζει τα εξής:

Σε όλες τις περιπτώσεις ενεργείται προανάκριση και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια στις περιπτώσεις αυτές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των προανακρίσεων, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός κατηγορουμένων αναμένεται να αυξηθεί.

Σημειωτέον, ότι κατά το Β’ εξάμηνο του 2015 έχουν επιβληθεί από την Υπηρεσία μας Διοικητικά που αφορούν υποθέσεις παλαιότερων πυρκαγιών. Το ύψος αυτών κυμάνθηκε από 1.500 έως 7.000? αναλόγως την περίπτωση, ενώ το ύψος των διοικητικών προστίμων βάση της κείμενης νομοθεσίας δύναται να αγγίξει τα 60.000?, αρκεί κάποιος να έχει καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα.

Οι όποιες εργασίες εκτελούνται στην ύπαιθρο με χρήση φλόγας, θα πρέπει να γίνονται αφού όμως ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 & 2 της 9Α /2005 Πυρ/κής Διάταξης. Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του ανωτέρω κανονισμού διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.)

Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη.

Υλοτόμηση γινόταν στο σημείο της πυρκαγιάς στο

Εν τω μεταξύ, σε χώρο γινόταν υλοτόμηση και εργάζονταν άνθρωποι, ξέσπασε η πυρκαγιά αργά χθες το απόγευμα στο , που μπορεί οι να πρόλαβαν σε πρώτο χρόνο και να μην έγινε μεγάλη ζημιά, αλλά ο κίνδυνος ήταν μεγάλος λόγω του αέρα έντασης 7 μποφόρ που φυσούσε.

Στο σημείο πήγε σήμερα το πρωί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου να διερευνήσει την κατάσταση και αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι, στην περίπτωση που βρεθούν ύποπτοι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί η και θα σχηματιστεί δικογραφία.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στο Καράβωμα ξέσπασε στις 19.45 και έγινε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και 13 άνδρες, που πήγαν επί τόπου και κατάφεραν να τη σβήσουν λίγο μετά τις 11, ενώ μια μετά ξέσπασε και νέα πυρκαγιά πάνω από τη Ζαγορά σε , πιθανόν από χόρτα που έκαιγε .

Τελικά οι κατάσβεσαν πλήρως τις δύο πυρκαγιές με απολογισμό καμένη δασική έκταση 2,5 στρ. στο Καράβωμα και ελαιόδενδρα σε 1,5 στρ. πάνω από τη Ζαγορά και τα υδροφόρα οχήματα επέστρεψαν στο Βόλο στις 4 τα ξημερώματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Eπέστρεψε στον Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” ο Αλέκος Βοσνιάδης - https://t.co/zFpbDfShSc -

  • Ντελαπάρισε αυτοκίνητο στον περιφερειακό - https://t.co/7Ff4F1JD8a -

  • Αποπειράθηκε να αρπάξει ρούχα από ταράτσα ! - https://t.co/hiw2rYlmFS -

"Αλιεύοντας" την είδηση