Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απαγγελίες κατηγοριών και βαριά πρόστιμα από την Π.Υ. Βόλου
Απαγγελίες κατηγοριών και βαριά πρόστιμα από την Π.Υ. Βόλου

Απαγγελίες κατηγοριών και βαριά πρόστιμα από την Π.Υ. Βόλου

Με αφορμή την έξαρση κινητοποιήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  για στον ορεινό όγκο του Πηλίου και νήσων Σποράδων, για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε  η   πολιτών  , οι οποίοι προβαίνουν σε  καύσεις κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών και εν γένει εργασιών με χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο χωρίς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, οπότε τονίζονται τα εξής:

-Σε όλες τις περιπτώσεις ενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εμπρησμό από στις περιπτώσεις  αυτές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των προανακρίσεων, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός κατηγορουμένων αναμένεται να αυξηθεί.

-Σημειωτέον, ότι τα προηγούμενα έτη 2015 και έχουν επιβληθεί από την Υπηρεσία διοικητικά πρόστιμα που αφορούν υποθέσεις παλαιότερων πυρκαγιών. Το ύψος αυτών κυμάνθηκε από 1.500 έως 7.000 € αναλόγως την περίπτωση, ενώ το ύψος των διοικητικών προστίμων βάσει της κείμενης  νομοθεσίας δύναται να αγγίξει τα 60.000 €, έστω και σε πρωτόδικες αποφάσεις. 

-Οι όποιες εκτελούνται στην ύπαιθρο με χρήση φλόγας, θα πρέπει να γίνονται  αφού όμως ληφθούν τα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 & 2 της 9 /2005 Πυρ/κής Διάταξης. Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες , οι παραβάτες του ανωτέρω κανονισμού  διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.)

Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση