Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία
Απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία

Απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία

 

Ζητά με νφορά του ο Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος πης

Το αίτημα του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και ραφείων “Η Μαγνησία” για   των τελών κυκλοφορίας για το 2021,  προώθησε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Μεταφορών ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος πης.

Ο βουλευτής κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς και τη σχετική επιστολή του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και ραφείων “Η Μαγνησία”, την οποία συνυπογράφουν 15 Ενώσεις και Σωματεία Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων της Επικράτειας  κατά την οποία ζητούν την απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 για τα ακινητοποιημένα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται στην αναφορά, πως  λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων επιδιώκουν την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία, όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων. Επιθυμούν τον συμψηφισμό με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020, που έχουν ήδη καταβληθεί, δεδομένης της αδυναμίας χρήσης  των οχημάτων τους,  λόγω των περιοριστικών μέτρων αποφυγής διάδοσης του Covid-19.

Ο κ. Λιούπης τονίζει ακόμη,  ότι μετά από την επικοινωνία του με το Σωματείο της Μαγνησίας,  τα μέλη του επεσήμαναν ότι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αποτελεί άμεσο οικονομικό πρόβλημα, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να κρατάει ακινητοποιημένα χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία σε όλη την χώρα, ενώ δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες στον συγκεκριμένο, ιδιαίτερα πληττόμενο, κλάδο.

«H επόμενη ημέρα του τουριστικού τομέα στο Νομό Μαγνησίας, που όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, θα πρέπει να βρει τους συγκεκριμένους , με το κατά το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Καθίσταται λοιπόν απολύτως αναγκαία η αρωγή στην τουριστική-οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου, που αδιαμφισβήτητα έχουν πληγεί και χρήζουν στήριξης από την Πολιτεία για να ανταποκριθούν στις συνέπειες της πανδημίας»,  επισημαίνει ο βουλευτής στην αναφορά του και ζητά από τους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση