Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αντίθετοι οι περιπτερούχοι στη μεταφορά περιπτέρων
Αντίθετοι οι περιπτερούχοι στη μεταφορά περιπτέρων

Αντίθετοι οι περιπτερούχοι στη μεταφορά περιπτέρων

Tην αντίθεσή τους να μετακινηθούν 12 από τους δρόμους Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου Περιπτερούχων Βόλου στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, ενώ η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Βασ. Τόπας μιλώντας προς τα μέλη της Επιτροπής τόνισε: « είμαστε χρόνια επαγγελματίες. Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Τα περίπτερα βρίσκονται πάρα πολλά χρόνια, δεν ξεφύτρωσαν , οι θέσεις έχουν εμπορικότητα κι αν μεταφερθούν θα τη χάσουν και οι περιπτερούχοι θα ζητήσουν διαφυγόντα κέρδη. Πολλές αθηναϊκές εταιρίες περιμένουν να κλείσουν τα περίπτερα για να ανοίξουν καταστήματα.

α τα στήσετε στα σημεία όπου ήδη λειτουργούν ομοιόμορφα και καλαίσθητα. Εμείς δεν φεύγουμε γιατί θα καταστραφούμε. Θα αφήσετε να στηθούν καταστήματα; Αν φύγουν τα περίπτερα από το κέντρο θα βρουν έδαφος. Σε όλη την πόλη επικρατεί αναρχία στάθμευσης και εμποδίζουν μόνο τα περίπτερα;

Εμείς κρατάμε ζωντανή την περιοχή. α γίνουν νέα περίπτερα με πιο στενή βάση και άνοιγμα προς τα πάνω για να μην εμποδίζουν».

Mέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ανέφερε ότι εγκρίθηκε η χωροθέτηση και μεταφορά περιπτέρων από τα 21 συνολικά εκ των οποίων τα 12 είναι σε λειτουργία και τα υπόλοιπα 9 κλειστά και προτείνεται , μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2015 να μεταφερθούν σε άλλα σημεία ώστε να μην ενοχλούν.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης εξήγησε ότι με τη διαβούλευση με ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και Δήμο δίνεται η ευκαιρία στα περίπτερα να πάνε σε νέες θέσεις .

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαρς κατήγγειλε ότι αλλάζει η κανονιστική και πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα και μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους να έρχεται κομμάτι- κομμάτι προς ψήφιση και μόνο τότε θα ψηφίσει θετικά.

Απαντώντας ο κ. Σταυρίδης είπε ότι δεν αλλάζει η κανονιστική, αλλά αντιμετωπίζεται η κατάσταση, στις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Καρτάλη, Ιωλκού, και πρόσθεσε πως η όποια απόφαση θα είναι για το καλό της πόλης αφού σε πολλά σημεία δεν μπορούν να κινηθούν οι

Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόϊκος έκανε λόγο για ανάλγητη απόφαση, αφού με τελεσίγραφο ζητείται να αλλάξουν θέση τα περίπτερα .

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ματθ. Δραμητινός, ο οποίος πρόσθεσε πως με τέτοια οικονομική κρίση δεν μπορούμε να κλείσουμε μαγαζιά.

Τέλος ο περιπτερούχος Δημ. Παπαθεοδώρου πρότεινε να υπάρξει συνεννόηση ώστε να αυξηθεί το πλάτος των πεζοδρομίων για να μην απομακρυνθούν τα περίπτερα.

Μονοδρομείται το τμήμα του περιφερειακού Γορίτσα – Αστέρια

Μονοδρομείται το τμήμα του περιφερειακού Γορίτσα – Αστέρια τις Κυριακές του Καλοκαιριού και τον Δεκαπενταύγουστο, μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να μη δημιουργείται πρόβλημα στον κόμβο στα Αστέρια Αγριάς, με την έξοδο και των εποχούμενων προς τις ακτές του Πηλίου.

Όπως ανέφερε το στέλεχος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κ. Καραγιάννης, το μέτρο αφορά 13 Κυριακές κάθε καλοκαίρι και, σύμφωνα με την πρόταση της υπηρεσίας, προβλέπει η έξοδος προς Αγριά να γίνεται από την παραλιακή και η να γίνεται σε δεξιά πορεία όσων κατευθύνονται στον περιφερειακό, στον κόμβο Αστέρια ή επίσης από την παραλιακή, ενώ εκτίμησε ότι με την πρόταση της μονοδρόμησης του περιφερειακού, θα λυθούν όποια κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργούνται.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαρς πρότεινε τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στα Αστέρια με νεροιέρες και αυστηρή αστυνόμευση, όπου τα θα έχουν διπλή κατεύθυνση, ενώ στο ύψος των αποθηκών καυσίμων, δίπλα από την ΑΓΕΤ, τόνισε ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια βόρεια έξοδος που θα οδηγεί στον περιφερειακό. Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να διεκδικηθεί με πείσμα από το ΣΕΣ η επέκταση περιφερειακού αρχικά μέχρι τα Λεχώνια και στη συνέχεια η ολοκλήρωση του έργου.

Για τα δένδρα του Πανθεσσαλικού

Στην αρχή της συνεδρίασης ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας πρότεινε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας
διάταξης το θέμα της κοπής δένδρων στο χώρο πίσω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, από τη Δημοτική Αρχή.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Μίνα Καλογήρου τόνισε ότι για να συζητηθεί το θέμα πρέπει να υπάρχουν έγγραφα, που δεν διαθέτει.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε να γίνει εισήγηση από την Υπηρεσία για να διαπιστωθεί ποιός είναι υπαίτιος και να επιβληθούν πρόστιμα, με την πρόεδρο της Επιτροπής και αντιδήμαρχο Πρασίνου να απαντά «οι δικοί σας άνθρωποι (Λημνιός, Βολιώτης) τα είπαν, εγώ δεν πρόκειται να το συζητήσω».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση