Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο στον Αγ. Νικόλαο
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο στον Αγ. Νικόλαο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο στον Αγ. Νικόλαο

Αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 18.30, στην οδό Ερμού, στον Άγιο Νικόλαο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί τους εργαζόμενους, τις δυνάμεις της αριστεράς και όλους τους αγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά, ενώ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εργατικό – λαϊκό κίνημα της ς καλεί το ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πριν δύο μέρες στην Άγκυρα έγινε πολύνεκρη φασιστική επίθεση του τουρκικού κράτους στις συγκεντρώσεις των οργανώσεων και συνδικάτων της αριστεράς και του εργατικού κινήματος στην Άγκυρα, στο μεγάλο συλλαλητήριο των μαζικών οργανώσεων της ς για την Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό, ενώ γίνεται λόγος για κήρυξη εμφυλίου πολέμου του βαθιού κράτους, του Ερντογάν και της αστικής τάξης ενάντια στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την αριστερά της που μάχονται για το ψωμί, τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκιας και του .

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται πως με το συλλαλητήριο της Πέμπτης θέλουμε να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους εθνικισμούς και τους θρησκευτικούς φανατισμούς κάθε είδους. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Ελλάδας, της Τουρκίας, του , της Συρίας και όλων των χωρών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έχουν κοινά συμφέροντα και ανάγκες: ειρήνη, δουλειά, αξιοπρεπής ζωή, κοινωνικές παροχές, ελευθερία, δημοκρατικά δικαιώματα κοκ.

«Την ίδια στιγμή η παζαρεύει νέες συμφωνίες με το καθεστός Ερντογάν, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να θεωρεί “τρομοκρατικές” τις οργανώσεις της τούρκικης αριστεράς, να παίρνουν μέρος στην “αντιτρομοκρατική' εκστρατεία του ιμπεριαλισμού. Κλιμακώνουν την εμπλοκή της χς μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μέσα από την παραχώρηση όλο και νέων βάσεων στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ζητά έξοδο της χς από - ΝΑΤΟ, καμιά νέα βάση, όχι επεκτάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων, μη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό όχι στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.

Στο μεταξύ η Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση «ΞΕΚΙΝΗΜΑ» στηρίζει και συμμετέχει στο κοινό κάλεσμα για συλλαλητήριο το οποίο απευθύνουν από κοινού πολλές αριστερές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης για την Πέμπτη 15/10 στις 6:30μμ στην Αγίου Νικολάου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση