Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο στον Αγ. Νικόλαο
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο στον Αγ. Νικόλαο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο στον Αγ. Νικόλαο

Αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 18.30, στην οδό Ερμού, στον Άγιο Νικόλαο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας και καλεί τους εργαζόμενους, τις δυνάμεις της αριστεράς και όλους τους αγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά, ενώ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εργατικό – λαϊκό κίνημα της Τουρκίας καλεί το ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πριν δύο μέρες στην Άγκυρα έγινε πολύνεκρη φασιστική επίθεση του τουρκικού κράτους στις συγκεντρώσεις των οργανώσεων και συνδικάτων της αριστεράς και του εργατικού κινήματος στην Άγκυρα, στο μεγάλο των μαζικών οργανώσεων της Τουρκίας για την Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό, ενώ γίνεται λόγος για κήρυξη εμφυλίου πολέμου του βαθιού κράτους, του Ερντογάν και της αστικής τάξης ενάντια στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την αριστερά της που μάχονται για το ψωμί, τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκιας και του Κουρδιστάν.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται πως με το της Πέμπτης θέλουμε να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους εθνικισμούς και τους θρησκευτικούς φανατισμούς κάθε είδους. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Ελλάδας, της Τουρκίας, του Κουρδιστάν, της Συρίας και όλων των χωρών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έχουν κοινά συμφέροντα και ανάγκες: ειρήνη, δουλειά, αξιοπρεπής ζωή, κοινωνικές παροχές, ελευθερία, δημοκρατικά δικαιώματα κοκ.

«Την ίδια στιγμή η ΕΕ παζαρεύει νέες συμφωνίες με το καθεστός Ερντογάν, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να θεωρεί “τρομοκρατικές” τις οργανώσεις της τούρκικης αριστεράς, να παίρνουν μέρος στην “αντιτρομοκρατική’ εκστρατεία του ιμπεριαλισμού. Κλιμακώνουν την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μέσα από την παραχώρηση όλο και νέων βάσεων στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ζητά έξοδο της χώρας από ΕΕ- ΝΑΤΟ, καμιά νέα βάση, όχι επεκτάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων, μη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό όχι στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.

Στο μεταξύ η Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση «ΞΕΚΙΝΗΜΑ» στηρίζει και συμμετέχει στο κοινό κάλεσμα για συλλαλητήριο το οποίο απευθύνουν από κοινού πολλές αριστερές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης για την Πέμπτη 15/10 στις 6:30μμ στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση