Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες
Αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

Αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

του βουλευτή . Μαγνησίας της . Δ.  Αθανάσιου Λιούπη

προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης,  σχετικά με την αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις .

Ο κ. Λιούπης, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι το τεράστιο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία αν δεν υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Ειδικότερα, η ερώτηση του βουλευτή Ν. Μαγνησίας είναι η εξής:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Επί σειρά ετών, οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. διαμαρτύρονται για το ιδιαιτέρως απαρχαιωμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες έχουν συχνά στη διάθεσή τους πεπαλαιωμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως DELL G X260 με RAM 512 MB και λειτουργικό σύστημα WINDONS 2000, χωρίς τη δυνατότητα χρήσης ΜsOffice, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για τη λειτουργία του συστήματος ELENXIS. Επίσης, λόγω της παλαιότητάς τους οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές εμφανίζουν διαρκώς βλάβες και συχνά βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Με το με αρ. Πρωτ. Δ.Π.Δ.Υ.Κ.Υ.Α.Α.Δ.Ε. Β1122109/08-08-2018 έγγραφό της, η (και δή η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Κτιριακών Υποδομών) επεσήμανε, ότι υπάρχει συμφωνία – πλαίσιο τριετούς διάρκειας μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, για προμήθεια 10.500 ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα έτη 2019, 2020, 2021.

Σχετικά με το ζήτημα αυτό υπήρξε προ μηνών αναφορά στον Τύπο, και συγκεκριμένα η εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευσε με τον τίτλο «Με υπολογιστές του “Αθήνα 2004” πατάσσεται η φοροδιαφυγή». Στο συγκεκριμένο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι οι Δ.Ο.Υ. χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές  που παρέλαβαν από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” με λογισμικό τουλάχιστον δύο γενιές πίσω. Πρόκειται για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δεν μπορούν να προσφέρουν, ούτε την απαραίτητη ασφάλεια στις εργασίες που εκτελούνται, ούτε την αναγκαία ταχύτητα, αλλά ούτε και όλη την γκάμα εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Είναι δεδομένο το τεράστιο που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και την εκ θεμελίων αλλαγή νοοτροπίας στον κρατικό μηχανισμό, με τη διάδοση της ψηφιοποίησης και τη χρήση της τεχνολογίας για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Βεβαίως, η προσπάθεια ψηφιοποίησης και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία αν δεν υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ:

  • Σε ποιό στάδιο ευρίσκονται και πότε υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών για το Υπουργείο Οικονομικών και την ; Δρομολογήθηκε ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός, και αν ναι, σε ποιό στάδιο ευρίσκεται αυτός;
  • Οι καινούριοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα δοθούν προς χρήση, τόσο τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, όσο και στις κατά τόπους ;
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση