Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αντικατάσταση επαγγελματικών αδειών έως 31-12-2018
Αντικατάσταση επαγγελματικών αδειών έως 31-12-2018

Αντικατάσταση επαγγελματικών αδειών έως 31-12-2018

 

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τεχνικών σχολών και όσοι είναι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών υδραυλικών, χειριστών μηχανημάτων έργου (και ηλεκτροκινήτων) πρακτικών μηχανικών, συγκολλητών, αερίων καυσίμων και ψυκτικών με προϊσχύουσες διατάξεις του Ν. 3982/2011 και των Π.Δ. 112/2012, 113/2002, 114/2012, 115/2012 και 1/2013, πρέπει να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες άδειές τους με άδειες του Ν. 3982/2011 έως 31-12-2018. Μετά την παρέλευση των παραπάνω ημερομηνιών δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση των υφιστάμενων αδειών οι οποίες και παύουν να ισχύουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Επαγγέλματος της Δ/νσης Ανάπτυξης της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων στον 1ο όροφο του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας, Αναλήψεως με Ιωλκού στον Βόλο, προσκομίζοντας την υφιστάμενη επαγγελματική τους .

Εκπαιδευτικό σεμινάριο κατάρτισης «Έτοιμοι για το δίκαιο του καταναλωτή»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) θεωρεί ότι οι επαγγελματίες πρέπει πάντα να ενημερώνονται και να εξελίσσονται με τα νέα δεδομένα της αγοράς γι' αυτό στηρίζει  θα στηρίζει κάθε δράση που έχει στόχο της την βελτίωση των επαγγελματιών και των παρεχόμενων από αυτούς υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Consumer Law Ready διοργανώνει σεμινάριο κατάρτισης δωρεάν με θέμα: « Έτοιμοι για το Δίκαιο του Καταναλωτή», το οποίο θα γίνει τις εξής και ώρες: Δευτέρα 29/10/2018 : 16:30 – 20:30 , Τετάρτη 31/10/2018 : 16:30 – 20:30 , Δευτέρα 05/11/2018 : 16:30 – 20:30 στο χώρο του υ Νέας Ιωνίας (Μακρυνίτσης 38).

Αποτελεί ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με στόχο την ενημέρωση και κατανόηση σημαντικών πτυχών του δικαίου των καταναλωτών, την βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και την αύξηση εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Στην προσπάθεια κάλυψης και ανάλυσης βασικών πτυχών της εμπορίας θα αναπτυχθούν θέματα, όπως Απαιτήσεις προσυμβατικής ενημέρωσης,  Δικαίωμα υπαναχώρησης,  Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές,  Εγγυήσεις σε περίπτωση μη συμμορφούμενων προϊόντων και  Εναλλακτική επίλυση διαφορών. Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση  με τους πιο πρόσφατους νόμους της ΕΕ για τους καταναλωτές.

Επίσης, θα χορηγηθεί σχετική πιστοποίηση που θα μπορεί να αναρτηθεί στις επιχειρήσεις. Το ίδιο σεμινάριο θα διεξαχθεί σε Αθήνα και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Δίκαιο του καταναλωτή.

Η ΟΕΒΕΜ είναι ανοικτή σε προτάσεις και δράσεις  που θα βοηθούν και θα αναβαθμίζουν  τους επαγγελματίες στην προσπάθεια τους να είναι πάντα έτοιμοι και ενήμεροι σε ένα εμπορικό και επαγγελματικό πεδίο που αλλάζει και αναβαθμίζεται συνεχώς ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους καταναλωτές.

ια ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 24210 – 32780 και στο email: kplastara@gmail.com

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους για την συμπλήρωση της σχετικής πιστοποίησης που θα παραλάβουν μετά το τέλος του σεμιναρίου.

 

Κλείσιμο καταστήματος Εθνικής Τράπεζας στη Λαρίσης

Μετά το δυσάρεστο γεγονός κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας του Βελεστίνου, έρχεται και η παύση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Λαρίσης.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, για ακόμα μία φορά εκφράζει την δυσαρέσκειά της και την μεγάλη της λύπη. Συγκεκριμένα σε της προς Θεσσαλίας η ΟΕΒΕΜ επισημαίνει πως: «Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εκφράζει για ακόμα μία φορά την μεγάλη της δυσαρέσκεια και αντίθεση για την διακοπή λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαρίσης στο Βόλο.

Έχει προηγηθεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Βελεστίνο, δηλαδή αφορά και πάλι καταστήματα του Νομού Μαγνησίας. Η κατάργηση ενός ακόμα καταστήματος θα επιφέρει νέα αναστάτωση στο Νομό, φέροντας εμπόδια και δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πελατών (επαγγελματιών, αγροτών, συνταξιούχων, φορέων και απλών πολιτών)  και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία του Νομού.

Θεωρούμε πως τα έξοδα για την λειτουργία του καταστήματος είναι λιγότερα, σχετικά με την υπερφόρτωση που θα προκληθεί στα κεντρικά καταστήματα του Βόλου.  Με κινήσεις κλεισίματος καταστημάτων τραπεζών ενισχύεται η άποψη για την μη «φιλική» πολιτική του τραπεζικού συστήματος προς τους συναλλασσόμενους. Εάν σκεφτούμε ότι οι για κάθε διαδικασία χρεώνουν προμήθειες ακόμα και στις ηλεκτρονικές συν με αποκορύφωμα η νέα προμήθεια που ανακοινώθηκε στο φόρο διαμονής που εισπράττουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα με κάρτες για λογαριασμό του δημοσίου, έσοδο που αποδίδεται όλο προς το δημόσιο, επιβαρύνοντας έτσι ένα κλάδο που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Το τραπεζικό σύστημα έχει στηριχθεί από τις πολιτικές οικονομίας όλων των τραπεζών εις βάρος των πολιτών, αποτελεί ένα εύρωστο κομμάτι της οικονομίας αυτής της χώρας και θα έπρεπε να στηρίζει κ να βοηθάει ους επαγγελματίες και όχι να τους επιβαρύνει με πρόσθετα προβλήματα. Επίσης, σημαντική συνέπεια είναι η μείωση θέσεων εργασίας και ο νέος όγκος εργασιών που θα αναλάβουν τα κεντρικά καταστήματα. Ακόμα και μια πρόταση λειτουργίας ΑΤΜ δεν αρκεί για την εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς η ανάληψη  μετρητών δεν είναι η μόνη συναλλαγή με το τραπεζικό σύστημα.

Παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε το θέμα αυτό και να συνεχίσει η λειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας σας στην οδό Λαρίσης στο Βόλο.»

"Αλιεύοντας" την είδηση