Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επερώτηση “Δύναμης Βόλου” για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων
Επερώτηση “Δύναμης  Βόλου” για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων

Επερώτηση “Δύναμης Βόλου” για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων

Eπερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με θέμα την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο της κατέθεσαν οι σύμβουλοι της “Δύναμης Βόλου” και Αικατερίνη Τσοπουρίδου.

Χαρακτηριστικά στην επερώτηση αναφέρεται: Είναι ευρέως γνωστό ότι ο είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, ιδίως όταν απελευθερώνονται καρκινογόνες ίνες αμιάντου στο δίκτυο ς. Με την ευρωπαϊκή Οδηγία 76/769/EΚ (1999) απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά και η χρήση ινών αμιάντου καθώς και προιόντων που περιέχουν τέτοιες ίνες (αμιαντοτσιμεντοσωλήνες).

Δεν υπάρχει διαφωνία ότι λόγω αντικειμενικών συνθηκών δεν είναι εφικτό να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αντικατάσταση των ήδη υφιστάμενων αμιαντοτσιμεντοσωλήνων στο δίκτυο ς του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, και επειδή εκτός από τον εκσυχρονισμό του δικτύου – άρα και λιγότερες διαρροές πόσιμου νερού – , πρόκειται για δράση και επένδυση που θα διαφυλάτει την ανθρώπινη υγεία από κινδύνους που εγκυμονούνται από τους αμιαντοσωλήνες, ιδίως σε περιπτώσεις ς (σπάσιμο), καταπόνησης, διάβρωσης των σωλήνων αυτών. Θεωρούμε άμεση προτεραιότητα τη συνολική αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων στα πλαίσια αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας.

Eρωτάται η Δημοτική Αρχή :

  • Ποια είναι τα στοιχεία αποτύπωσης αμιαντοσωλήνων ανά Δημοτική/Τοπική Ενότητα στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης ;

  • Ποια είναι το της και με ποιο χρονοδιάγραμμα, το οποίο αφορά τη συνολική αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ανά Δημοτική/Τοπική Ενότητα ; ´Εχει εξασφαλιστεί ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό για το και για τα επερχόμενα έτη με στόχο την ολοκληρωτική αντικατάσταση αμιαντο-τσιμεντοσωλήνων ;”

"Αλιεύοντας" την είδηση