Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επερώτηση “Δύναμης Βόλου” για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων
Επερώτηση “Δύναμης  Βόλου” για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων

Επερώτηση “Δύναμης Βόλου” για αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων

Eπερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , με θέμα την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο της κατέθεσαν οι σύμβουλοι της “Δύναμης και Αικατερίνη Τσοπουρίδου.

Χαρακτηριστικά στην επερώτηση αναφέρεται: Είναι ευρέως γνωστό ότι ο είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη , ιδίως όταν απελευθερώνονται καρκινογόνες ίνες αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης. Με την ευρωπαϊκή Οδηγία 76/769/EΚ (1999) απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά και η χρήση ινών αμιάντου καθώς και προιόντων που περιέχουν τέτοιες ίνες (αμιαντοτσιμεντοσωλήνες).

Δεν υπάρχει διαφωνία ότι λόγω αντικειμενικών συνθηκών δεν είναι εφικτό να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αντικατάσταση των ήδη υφιστάμενων αμιαντοτσιμεντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, και επειδή εκτός από τον εκσυχρονισμό του δικτύου – άρα και λιγότερες διαρροές πόσιμου νερού – , πρόκειται για δράση και επένδυση που θα διαφυλάτει την ανθρώπινη από κινδύνους που εγκυμονούνται από τους αμιαντοσωλήνες, ιδίως σε περιπτώσεις βλάβης (σπάσιμο), καταπόνησης, διάβρωσης των σωλήνων αυτών. Θεωρούμε άμεση προτεραιότητα τη συνολική αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων στα πλαίσια αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας.

Eρωτάται η Δημοτική Αρχή :

  • Ποια είναι τα στοιχεία αποτύπωσης αμιαντοσωλήνων ανά Δημοτική/Τοπική Ενότητα στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης ;

  • Ποια είναι το σχέδιο δράσης της και με ποιο χρονοδιάγραμμα, το οποίο αφορά τη συνολική αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ανά Δημοτική/Τοπική Ενότητα ; ´Εχει εξασφαλιστεί ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό για το και για τα επερχόμενα έτη με στόχο την ολοκληρωτική αντικατάσταση αμιαντο-τσιμεντοσωλήνων ;”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση