Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άνω -κάτω πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Άνω -κάτω πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Άνω -κάτω πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Με φράσεις « ξεφτιλισμένε, γουρούνι» «στόλισε» το δήμαρχο Βόλου ο σύμβουλος Απ. Παπατόλιας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα αίματα «ξανάναψαν» στους διαδρόμους του Δημαρχείου, κάποιοι προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κ. Παπατόλια και ο Αχ. Μπέος έδειξε πως δεν κατάλαβε ακριβώς τι έλεγε ο αντίπαλός του και μόλις τον ενημέρωσαν κινήθηκε προς το μέρος του, όπως και σύμβουλοι της ομάδας του, αλλά ο Λάκης Παπατόλιας είχε φτάσει ήδη στην είσοδο.

Από ‘κει και πέρα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή-μετά από πρόταση του προέδρου του Σώματος Γ. Μουλά- για το θάνατο του Δημήτρη Αλεξόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε εξαίρετο άνθρωπο, ο οποίος προσέφερε πάρα πολλά στην Τ.Α. κι έφυγε ξαφνικά με τον τρόπο που έφυγε.

Στη συνέχεια ξέσπασε έντονη κόντρα, με αφορμή την εκκίνηση πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια ζωοτροφών για τη αδέσποτων ζώων Δημοτική Ενότητα Δήμου Βόλου, με διάρκεια ισχύος έως 31/12/2015, ενδεικτικού προϋπολογισμού δαπάνης 30.000ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με την εισήγηση προβλέπεται η προμήθεια ζωοτροφών, που θα χορηγηθούν στο καταφύγιο του Δήμου, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 50 σκύλοι καθώς και για την διατροφή περίπου 250 αδέσποτων ενήλικων σκύλων, για τα οποία σύμφωνα με το 9 του . 4039/02-02-2012 είναι υπεύθυνος ο Δήμος, ενώ για τις παραπάνω ανάγκες υπολογίζονται ότι απαιτούνται περί στα 2.042 σακιά (περίπου 40.844 κιλά) κροκέτα συντήρησης.

Το περιεχόμενο της εισήγησης στάθηκε αφορμή για τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Αλ. Δούρα, ο οποίος χαρακτήρισε σκανδαλώδη την περίπτωση διασπάθισης δημόσιου χρήματος, τονίζοντας ότι ο αριθμός των ζώων που έχει αναλάβει ο ανάδοχος είναι 50 κι όχι 250 που αναφέρεται στην εισήγηση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστ. Μπατζιάκας, κάλεσε τον κ. Δούρα να διαβάσει το όμο, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ταΐζει όλα τα αδέσποτα.

Ο κ. Δούρας, κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο ότι ψεύδεται και τον κάλεσε να ανακαλέσει, δηλώνοντας ότι οι φιλοζωικές ταΐζουν τα αδέσποτα, ενώ πρόσθεσε: «Πάρτε το πίσω σας προειδοποιώ. Θα πάτε κατηγορούμενος».

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος κάλεσε τον κ. Δούρα να καταθέσει σε βάρος του κ.
Μπατζιάκα αν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι δεν θα καλύψει τον αντιδήμαρχο.

Ο κ. Δούρας απάντησε: «και το παζάρι σας έτσουξε και τα αδέσποτα σας έτσουξαν» με τον κ. Μπέο να του απαντά: «Εσάς να δείτε πόσο σας έχει τσούξει που είστε αντιπολίτευση. Ό,τι και να κάνετε εδώ και πέντε χρόνια εκεί θα είστε».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με νέα ένταση για το θέμα έγκρισης συμμετοχής στην «Κοινωνική Σύμπραξη των φορέων της Π.Ε. για τη σύσταση Τοπικού Δικτύου στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (/FEAD)».

Στο σημείο εκείνο ξεκίνησαν οι έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ Μπέου- Παπατόλια , με τον πρώτο να αποκαλεί επανειλημμένως τον δεύτερο «κ. τεμπελάκη» και ότι είναι εκτός θέματος, με τον δεύτερο να του απαντά: «εσύ είσαι κατ' εξακολούθηση ανεπάγγελτος» ενώ η κόντρα των δύο αντρών συνεχίστηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης στους διαδρόμους του Δημαρχείου.

Στη συνέχεια υπεύθυνος του προγράμματος Στάθης Νικηφόρου εξήγησε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους 330 εκ. ευρώ, ευρωπαϊκό που θα διαρκέσει για επτά χρόνια, διευκρινίζοντας ότι μόνο Δήμοι και είναι διαχειριστές των προγραμμάτων. Ο κ. Νικηφόρου διευκρίνισε παράλληλα ότι η ΜΚΟ «Εν Δράσει» συμμετέχει μόνο στο θέμα της πληροφόρησης του κοινού, δεν διαχειρίζεται χρήματα, ενώ για τον αριθμό των ωφελούμενων εκτίμησε ότι θα κινηθεί στα όρια που κινήθηκε και το προηγούμενο πρόγραμμα περίπου δηλαδή στις 330.000 αιτήσεις πανελλαδικά.

Τέλος στη σημερινή συνεδρίαση ξέσπασε κόντρα και για το πρακτικό της Επιτροπής Ονοματοθεσίας και Μετονομασίας Οδών και Πλατειών Δήμου Βόλου.

Σημείο ς αποτέλεσε πρόταση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλα για μετονομασία του Σταδίου Βόλου σε Π. Μαλαβέτα, πρόταση η οποία προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων Γαλάτη και Ζέρβα, ενώ η ομάδα πλειοψηφίας πρότεινε να δοθεί στο στάδιο το όνομα του ποδοσφαιριστή Τάκη Συνετόπουλου, που εν φόρεσε τη φανέλα των δυο Ολυμπιακών και της Εθνικής Ελλάδος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση