Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άνω-Κάτω η ΕΠΖ και η Οικονομική Επιτροπή για το παζάρι
Άνω-Κάτω η  ΕΠΖ και  η  Οικονομική Επιτροπή για το παζάρι

Άνω-Κάτω η ΕΠΖ και η Οικονομική Επιτροπή για το παζάρι

Άνω-Κάτω έγιναν πάλι σήμερα οι συνεδριάσεις της ΕΠΖ και της Οικονομικής Επιτροπής, με μοναδικό θέμα την λήψη ς απόφασης σχετικά με την οργάνωση, τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τον καθαρισμό όρων για την διάθεση και κατακύρωση χώρων εκμίσθωσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης σε συμμόρφωση της 1188/78798/8-6-2015 απόφασης της ς Διοίκησης ς και Στερεάς Ελλάδος, θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε λίγη ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Οι δύο επείγουσες συνεδριάσεις, που έγιναν με αφορμή τα στενά χρονικά όρια διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης λόγω της εν μέρει ακύρωσης της απόφασης από την Διοίκησης μετά την προσφυγή που κατέθεσε η μείζονα μειοψηφία, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, χαρακτήρισε ντροπή να ενημερώνονται οι σύμβουλοι δύο λεπτά πριν την συνεδρίαση για τις τροποποιήσεις, , αλλά και για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται στην εισήγηση άρθρο σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται παράλληλη διοργάνωση εμποροπανήγυρης τον Ιούλιο ούτε εμπορική δραστηριότητα των μικροπωλητών για ένα μήνα.

«Είναι ντροπή της δημοτικής αρχής να αποκλείει για ένα μήνα τους μικροπωλητές που θέλουν να συμμετέχουν στο παζάρι για μία βδομάδα» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι το καθεστώς ανομίας και παρανομίας που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή με αυθαίρετες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν με το άνομο καθεστώς που θα εφαρμοστεί».

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ Ανδρ. Ζέρβας, είπε σε έντονο ύφος: «Σταμάτα να μας κάνεις τον προστάτη. Εσύ δεν κατηγορούσες ανθρώπους και πήγαινες στον Εισαγγελέα; Όπου κι αν πας δε σε κοιτά άνθρωπος».

Οι φωνασκίες έφεραν το δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, στην αίθουσα και απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας τους ζήτησε να σταματήσουν να φωνάζουν και τους προέτρεψε: «Πείτε τους ότι η σύνδεση είναι όχι με Κάιρο αλλά με τα νησιά Φουτζίτζου. Μην του δώσετε καμία σημασία γελοιοποιούνται από την κοινωνία».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, καταψήφισε λέγοντας: «Θεωρούμε το παζάρι αναχρονιστικό θεσμό, ο οποίος μάλιστα, στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, κάτω από την οποία στενάζει η , έχει χάσει την παράδοσή του. Είναι μορφή εμπορίου που αποδείχθηκε στην πράξη ότι καταλήγει σε παραοικονομία και ασυδοσία και για μια ακόμη φορά έρχεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο» .

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Θ. Θεοδώρου κατηγόρησε την μειοψηφία ότι συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο για να καθυστερήσει η έναρξη του παζαριού, ενώ ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ αναρωτήθηκε γιατί πριν από 2,5μήνες που έφερε η δημοτική αρχή το θέμα η αολίτευση δεν είπε τότε ότι θεωρεί αναχρονιστικό το θεσμό και δε θέλει να γίνει, παρά περίμενε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που της δίνει το δικαίωμα ο Νόμος για να καταθέσει και να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Ο κ. Πατσιαντάς υποστήριξε ότι η προσφυγή κατατέθηκε εμπρόθεσμα και τόνισε: «Δε θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα που μας δίνει ο Νόμος να καταθέτουμε . Ενστάσεις καταθέταμε και στο παρελθόν αλλά όχι με αυτή την ταχύτητα και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε όποτε το εκτιμάμε».

Να σημειωθεί ότι οι δύο συνεδριάσεις, όπως και αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε πραγματοποιήθηκαν δεδομένου ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την πρόταση του Δήμου για 20 προνομιακές θέσεις που είχε ορίσει μόνο για τους επισημαίνοντας ότι όλοι οι είναι ίσοι.

Επιπλέον απέρριψε την απόφαση του Δήμου να γίνει η κάλυψη των θέσεων μέσω κλήρωσης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν μέσω κατάθεσης αιτήσεων με σειρά προτεραιότητας και μετά να γίνει κλήρωση

Όσον αφορά το Λούνα Πάρκ που ο Δήμος δεν θέλει να μην έχει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά την ευθύνη να φέρει ο επιχειρηματίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν το έκανε αποδεκτό.

Τέλος, εγκρίθηκε η απόφαση περί των πρακτικών του ανοικτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια ετοίμου φαγητού για την σίτιση απόρων, του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Βόλου και των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου για ένα χρόνο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση