Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Άνοιξη” στα οικονομικά του Δήμου Νοτίου Πηλίου
“Άνοιξη” στα οικονομικά του Δήμου Νοτίου Πηλίου

“Άνοιξη” στα οικονομικά του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Η καλύτερη χρονιά, από πλευράς οικονομικών στοιχείων και δεδομένων είναι το 2016, για το Δήμο Νοτίου Πηλίου, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές εφαρμογής του Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό αποδεικνύουν τα οικονομικά στοιχεία, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι το διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο στα ταμεία του δήμου την 01 Ιανουαρίου 2016 ήταν 518.072,31 ευρώ, σημαντικό για τη λειτουργία του δήμου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιλτιάδη Παπαδημητρίου «από το 2011 πρώτη φορά υπάρχει τόσο σημαντικό στα ταμεία του δήμου. Το γεγονός αυτό, καθώς και ότι για πρώτη φορά ο δήμος θα εισπράξει μέσα στο 2016 και το ποσό των 300.000,00 ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους, αφού ο συμψηφισμός των εσόδων αυτών τα προηγούμενα χρόνια με χρέη των πρώην δήμων προς εφορία και ΙΚΑ έχει ολοκληρωθεί αποπληρώνοντας υποχρεώσεις περίπου 1.000.000,00 ευρώ, καθώς και τα προϋπολογισθέντα έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που αγγίζουν για το 2016 το ποσό του 1.800.000,00 ευρώ, μας κάνει να αισθανόμαστε βέβαιοι για την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων προς τους συναλλασσόμενους με το δήμο μας. Το οικονομικό νοικοκύρεμα προήλθε από καθημερινό αγώνα, στόχευση και προοπτική, των τελευταίων πέντε χρόνων με αποτέλεσμα το 2016 να ανατείλει αισιόδοξα για οικονομικά δεδομένα του δήμου.

Ξεχρεώνοντας τις οφειλές του δήμου μέσα στη χρονιά, δημιουργούνται οι αναγκαίες συνθήκες για παρεμβάσεις και έργα τις επόμενες χρονιές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη καλύτερη ποιότητα ς για τους δημότες μας, ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός, αφού προηγουμένως είχε εγκριθεί από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, και είχε υποβληθεί νωρίς για την τελική έκκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκε και άρχισε να υλοποιείται κανονικά από τα μέσα Ιανουαρίου. Ο προϋπολογισμός του 2016 είναι 8.862.530,57 ευρώ περιλαμβάνοντας και οφειλές προηγουμένων ετών, ποσού 1.764.854,69 ευρώ.

Αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Κυριακής

Τη μελέτη κυματικής διαταραχής που προσφάτως ολοκληρώθηκε για το Αγ. Κυριακής παρουσίασε ο μελετητής του υ, με την συμμετοχή του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Φλαμπούρη, και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νίκου Φορτούνα. Η μελέτη έγινε αποδεχτή από τους παρευρισκόμενους, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε η τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της συνολικής μελέτης και εκφράστηκε η αισιοδοξία για την ολοκλήρωσή της, όπως και για την λήψη όλων των αδειοδοτήσεων, ώστε εντός του 2017 να είναι έτοιμο το για ένταξη στο νέο .

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι «η συνέχιση του έργου είναι μια πραγματικότητα μετά από 13 έτη και έχοντας ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια. Το όνειρο και οι προσπάθειες ετών φαίνεται να έχουν αίσιο αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο ότι με τη ολοκλήρωση και απόδοση του στην τοπική κοινωνία του σημαντικού αυτού έργου, που τόσα χρόνια το αναμένει, θα δοθεί , πνοή, και ασφάλεια στους ψαράδες του μεγαλύτερου αλιευτικού στόλου της Μαγνησίας, στα ς -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- και περαιτέρω προοπτική στις τοπικές ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση