Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ΕΕ
Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ΕΕ

Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ΕΕ

To Τμήμ Οικονομικών Επιστημών του Πνεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) – Αρχεία Ν. ς σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», με την ευκαιρία της έκδοσης των βιβλίων του Δημήτρη Κυρτάτα «Μαθήματα από την Αθηναϊκή Δημοκρατία» και του Νίκου Κυριαζή «Δημοκρατία και Πόλεμος», διοργανώνουν εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την » την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), Γ. Καρτάλη και Ροζού).

Ομιλητές: Μιχάλης Ζουμπουλάκης (Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παν. Θεσσαλίας)

Δημήτρης Κυρτάτας (Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παν. Θεσσαλίας)

Νίκος Κυριαζής ( Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παν. Θεσσαλίας)

Δημήτρης Πιτσιώρης (Μηχανικός – πρώην Δήμαρχος Βόλου)

Θανάσης Σαμαράς (Δημοσιογράφος, τ. Διευθυντής εφημερίδας «Η Θεσσαλία»)

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. ς Αννίτα Πρασσά.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα οικονομικά προτα που δημιουργεί η ύφεση, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί (π.χ. ) και τα Ινστιτούτα (π.χ. Frazer, Economic Freedom Indicatiors) κατατάσσουν την Ελλάδα ως την λιγότερο δημοκρατική χώρα της ΟΝΕ.

Οι ομιλητές θα συνομιλήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις με το κοινό, για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα, έχοντας υπόψη την εμπειρία άλλων χωρών που εφαρμόζουν άμεση δημοκρατία, όπως , ΗΠΑ, Ουρουγουάη, κ.λπ., αλλά και της αρχαίας Αθήνας, όπου γεννήθηκε.

Στα βιβλία τους οι καθηγητές Δημήτρης Κυρτάτας και Νίκος Κυριαζής αναλύουν διάφορες πτυχές της δημοκρατίας και της οικονομίας στην αρχαία Ελλάδα και αναζητούν έμπνευση (όπως το έκαναν και οι Αμερικανοί πατέρες για το Αμερικανικό Σύνταγμα) για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη δημοκρατία για μας σήμερα.

Τηλ. Επικοινωνίας:  694 461 6340   (Νίκος Κυριαζής)

Fax: 2421072578 (ΓΑΚ Μαγνησίας)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση