Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Aνοιχτή ιδρυτική παρουσίαση Διακήρυξης της ΛΑ.ΕΝ. στο Βόλο
Aνοιχτή ιδρυτική παρουσίαση Διακήρυξης της ΛΑ.ΕΝ. στο Βόλο

Aνοιχτή ιδρυτική παρουσίαση Διακήρυξης της ΛΑ.ΕΝ. στο Βόλο

Aνοιχτή ιδρυτική παρουσίαση της Διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.ΕΝ.) στην Μαγνησία, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 03/9, στις 8.30 μ.μ. στο “Αχίλλειον”.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑ.ΕΝ. αναφέρεται: “Αμέσως μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, των συνταξιούχων,των ανέργων, της νεολαίας, των μικροεπαγγελματιών και των αγροτών, θα επιτείνει την ύφεση στην οικονομία και θα αλυσοδέσει τη χώρα στο άρμα του Σόϊμπλε και της Μέρκελ, η κυβέρνηση προκήρυξε αιφνιδιαστικά και εν μέσω καλοκαιριού πρόωρες εκλογές.

Με προφανή στόχο να προλάβει άρον-άρον να κρύψει τις ολέθριες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του 3ου μνημονίου, που θα συσσωρευτούν πάνω στα προηγούμενα μνημόνια που εδώ και πεντέμισι χρόνια έχουν ρημάξει τη χώρα, θεωρώντας ότι δεν θα έχουν μέχρι τότε γίνει αισθητά τα δυσβάστακτα μέτρα στις πληττόμενες λαϊκές τάξεις.

Επειδή αριστερά και μνημόνια λιτότητας είναι έννοιες απολύτως ασύμβατες.

Επειδή η αριστερά δεν μπορεί παρά να έχει ως πρόταγμα την εναλλακτική πολιτική για την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, της δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της δημοκρατίας.

Επειδή η πολιτική αυτή, όπως άλλωστε αποδείχτηκε, δεν μπορεί να προχωρήσει παρά μόνο σε σύγκρουση με την ευρωζώνη, με την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των μέσων και εργαλείων άσκησης της οικονομικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων κρίσιμη σημασία έχει η νομισματική, δημοσιονομική και πιστωτική πολιτική, που σήμερα έχουν εκχωρηθεί στον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών.

Επειδή έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε πιο ριζοσπαστικά και πιο μαχητικά τις καλύτερες αγωνιστικές παραδόσεις της Αριστεράς.

Επειδή το ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας της 5ης Ιουλίου δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε μέχρι το τέλος.

Ως μια πρώτη ομάδα πρωτοβουλίας, καλούμε τους συμπολίτες μας σε όλο τον νομό Μαγνησίας να πλαισιώσουν με την ενεργή συμμετοχή τους την προσπάθειά μας να κάνουμε πράξη το μεγαλειώδες ΟΧΙ απέναντι στα μνημόνια της λιτότητας και να προωθήσουμε τη ριζοσπαστική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας”.

Διευκρινίσεις

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας οφείλει να διευκρινήσει ότι ουδέποτε υπήρξε έστω και σκέψη από οποιονδήποτε και οπουδήποτε κι αν βρίσκεται και αναφέρεται σ’ αυτήν, περί πιθανής υποψηφιότητας του συντρόφου Κ. Δελημήτρου σε άλλη εκλογική περιφέρεια απ’ αυτήν της Μαγνησίας.

Ο σύντροφος Κώστας Δελημήτρος θα είναι και στην κρίσιμη για το Λαό και τον τόπο εκλογική αναμέτρηση της 20ης του Σεπτέμβρη, υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας στη Μαγνησία, οι πολίτες της οποίας τον τίμησαν με την ψήφο τους στις 25 Γενάρη.

Στη Μαγνησία των μεγάλων προβλημάτων, της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης, της χτυπημένης από τις μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Θα δώσει τη μάχη μαζί με τους συντρόφους του της Λαϊκής Ενότητας και τους πολίτες της Μαγνησίας για να μπει -και τοπικά- ένα πρώτο ανάχωμα στη λαίλαπα της αντιλαϊκής επίθεσης στις ανάγκες, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Θα δώσει τη μάχη για να εκφραστεί και να στεγαστεί πολιτικά το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Λαού μας της 5ης Ιούλη, για να διώξουμε Μνημόνια και Τρόϊκες, για να μπει τέλος στην εξαθλίωση και την υποταγή της πατρίδας μας και του Λαού της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - https://t.co/zRiVyzDgYu -

  • Καλίν: Πότε και πώς θα διεξαχθούν οι διερευνητικές - https://t.co/FagvNzLRZm -

  • Κορωνοϊός: Η επιτυχία των μέτρων θα «κρίνει» το lockdown - https://t.co/uPe1WiLMqI -

"Αλιεύοντας" την είδηση