Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ανοιχτά μέτωπα έχει η δημοτική αρχή του Βόλου
Ανοιχτά μέτωπα έχει η δημοτική αρχή του Βόλου

Ανοιχτά μέτωπα έχει η δημοτική αρχή του Βόλου

Ανοιχτά έχει η δημοτική αρχή του Βόλου τόσο με εργαζόμενους όσο και με τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζει.

Το μείζον θέμα αφορά στη του Παγασητικού από τον Βιολογικό Καθαρισμό, που όλες αυτές τις ημέρες, καλοκαιριάτικα, ο ήταν σε σύγχυση για το εάν οι ακτές ήταν κατάλληλες για κολύμπι ή όχι , αλλά η της ΔΕΥΑΜΒ δεν έδωσε καμία εξήγηση.

Με καθυστέρηση και μετά την συνολική επίθεση που δέχθηκε από τις μειοψηφίες, ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέος σπεύδει να δώσει αύριο στις 11.30 το πρωί συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Επιχείρησης και θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα πει για το θέμα.

Ένα δεύτερο μέτωπο έχει να κάνει με τους εργαζόμενους στη Σήραγγα της Γορίτσας που έχουν προσφύγει στην κι εδώ η δημοτική αρχή έρχεται να ξανανοίξει διαμάχη με υπαλλήλους- συνδικαλιστές του Δήμου, με τις γνωστές από ειρωνεία , όπως αυτή που ακολουθεί: ” Είναι τόσο αήθης η πρόκληση, απέναντι στην κοινωνία, από τους εργατοπατέρες και τις εργατομάνες του δημοτικού συνδικαλισμού, που παρά την αρχική μας πρόθεση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Δεν ξέρουμε αν η αρχική μας απάντηση για το θέμα των εργαζομένων στην της Γορίτσας ήταν αλήτικη ή όχι, γνωρίζουμε όμως καλώς, όπως και οι συμπολίτες μας, ότι αλήτικη είναι η συμπεριφορά καλοβολεμένων (και μάλιστα αργόμισθων όπως είναι κάποιοι εξ' αυτών) υπαλλήλων – συνδικαλιστών που αρνούνται να παράσχουν απλές υπηρεσίες, διεκδικώντας περαιτέρω αμοιβές, την ώρα που η πατρίδα μας βουλιάζει και η τοπική κοινωνία ταλαιπωρείται από πληγές, όπως η που ξεπερνά το 40%!

Και είναι τουλάχιστον φαιδρό το φαινόμενο οι επαγγελματίες αυτοί συνδικαλιστές, που μέχρι πριν λίγες μέρες, ως παρατάξεις, αλληλοϋβρίζονταν και αλληλοξυλοκοπούνταν στο συνέδριο τους, ξαφνικά να ομονοούν και να ξεσπούν σε κοινές κραυγές και θρήνους, προφανώς απειλούμενοι στο άκουσμα και μόνο της λέξης «εργασία»!

Σε ό,τι αφορά τις απειλές τους σαν απάντηση της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής να τους δώσει σαν μπόνους υδρόφιλες πετσέτες φοβηθήκαμε τόσο πολύ που προτιθέμεθα να τους δώσουμε και βαμβακερά φανελάκια να αλλάζουν από τον ιδρώτα… μην αρπάξουν και κάνα κρύωμα καλοκαιριάτικα…”

Για το τέλος, κρατήσαμε την ανταπάντηση του κ. Μπέου στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά, ο οποίος προφανώς κάτι γνώριζε και κατήγγειλε βόλεμα ημετέρων.
Η δημοτική αρχή δήλωσε: “Δεν συνιστά έκπληξη η βραδυφλεγής αντίδραση του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά που με αρκετή καθυστέρηση έσπευσε να δημοσιοποιήσει το «σκάνδαλο» που ανακάλυψε και που αφορούσε την πρόσληψη ενός οδηγού, με δίμηνη σύμβαση, που είναι εκλεγμένος στο τοπικό συμβούλιο Μακρινίτσας με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Έτσι την περασμένη Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 διένειμε βαρύγδουπη ανακοίνωση, όπου κατακεραύνωνε τη Δημοτική Αρχή για παράνομες και ρουσφετολογικές προσλήψεις και άλλα τέτοια (με την γνωστή σαχλαμάρα περί Μαυρογιαλούρου να μην λείπει) αγνοώντας – ως είθισται – ότι ήδη από την Τετάρτη, 13 Μαΐου, ευθύς ως διαπιστώθηκε το ασυμβίβαστο που είχε ο συγκεκριμένος σύμβουλος, υπέβαλε την παραίτησή του.

Κατά τα άλλα η τοπική μας κοινωνία θαύμασε για πολλοστή φορά τον φοβερό και τρομερό υπερασπιστή της νομιμότητας κ. Πατσιαντά…

ΥΓ. Κύριε Πατσιαντά εδώ ισχύει το «εδώ ο χάνεται και το….χ»! Μακάρι τα προβλήματα της κοινωνίας να ήταν ανάλογα με τα δικά σας… δυστυχώς η πόλη μας έχει τεράστια προβλήματα, καλούμαστε να τα λύσουμε την ώρα που δεχόμαστε έναν ανελέητο και βρόμικο πόλεμο, αλλά να είναι σίγουροι όλοι ότι θα τα λύσουμε…”

Με βάση όλα τα παραπάνω αναμένεται “θερμή” η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κι εκτιμάται ότι για μια ακόμη φορά θα γίνουμε μάρτυρες ενός σόου, από αυτά που δίνονται τον τελευταίο χρόνο στην Πλατεία Ρήγα ου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση