Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αντιποίηση της δημοτικής αρχής Βόλου καταγγέλλουν οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι
Αντιποίηση της δημοτικής αρχής Βόλου  καταγγέλλουν οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Αντιποίηση της δημοτικής αρχής Βόλου καταγγέλλουν οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, από τον υπουργό Δικαιοσύνης μέχρι τον εισαγγελέα, καλούν  να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό τους ρόλο και να δώσουν τέλος στο καθεστώς προκλητικής παραβατικότητας που επικρατεί στο ,  με ανακοίνωσή τους οι έξη ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Ελένη Ανδρέου -Μεικοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδης.

Αφορμή  για την παρέμβαση αυτή  είναι η πρόσκληση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά στον Αχ. Μπέο να μιλήσει ως δήμαρχος Βόλου στην εκδήλωση  για τον Asa Jennings.

Στην  ανακοίνωση των έξι συμβούλων αναφέρεται:

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά τη και κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης προς το πρόσωπο του Asa Jennings και την οποία όλοι υποστηρίξαμε, γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης κίνησης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που προσκάλεσε τον ιδιώτη κ. Μπέο (μετά την αργία στην οποία τέθηκε) να απευθύνει χαιρετισμό ως Δήμαρχος Βόλου.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό γιατί όπως προκύπτει και από επανειλημμένα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στο , υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα παραβίασης της νομιμότητας, καθώς καθημερινά συντελείται το αδίκημα της αντιποίησης αρχής από τον ΑΧ. Μπέο. Ο ευρισκόμενος σε αργία, μετά την παραπομπή του σε με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ιδιώτης, καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του δήμαρχου, συμμετέχει σε δημόσιες , παίρνει το λόγο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και γενικότερα συμπεριφέρεται σαν να είναι δήμαρχος του Βόλου.

Καμία συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να ανέχεται την προκλητική περιφρόνηση της νομιμότητας και την μη υλοποίηση των αποφάσεων των οργάνων της. Κανένας δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα στοιχειώδη διαχειριστικά ζητήματα, και πολύ περισσότερο να παράγει , όταν ο δήμαρχος του αρνείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου. Καμιά κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια που προσδιορίζουν οι δημοκρατικοί , όταν μένουν στο απυρόβλητο τέτοιου τύπου ακραίες καταστάσεις παραβίασης των νόμων που διέπουν την λειτουργία της.

Η συνεχιζόμενη ανωμαλία που καθημερινά διαταράσσει την ομαλότητα στον τόπο μας πρέπει να πάρει άμεσα τέλος. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπορούν άλλο να κωφεύουν μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα. Εάν δεν είναι αρκετή η καταγγελία από έναν πολίτη για τα θέματα δημοκρατίας και αντιποίησης αρχής , τότε πιστεύουμε ότι και με την δική μας συμβολή να συγκινηθούν οι αρχές και να παρέμβουν επιτέλους.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης μέχρι τον εισαγγελέα, να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό τους ρόλο και να δώσουν τέλος στο καθεστώς προκλητικής παραβατικότητας που επικρατεί στο Δήμο Βόλου.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση