Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναίρεση απόφασης δικαίωσης οκτώ εργαζόμενων από το Δήμο αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή
Αναίρεση απόφασης δικαίωσης οκτώ εργαζόμενων από το Δήμο αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Αναίρεση απόφασης δικαίωσης οκτώ εργαζόμενων από το Δήμο αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για προσφυγή στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να αναιρεθεί απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, σύμφωνα με την οποία δικαιώθηκαν οκτώ του πρώην Δήμου Πορταριάς και τους επιδικάστηκε 4.500 € τον καθένα, για που δεν λάμαν.

Σύμφωνα με τη ομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Ειρηνοδικείου (διαδικασία εργατικών διαφορών), έγινε δεκτή αγωγή 14 υπαλλήλων του πρώην Δήμου Πορταριάς, κατά του πρώην Δήμου, με την οποία αιτούνται την καταβολή της ειδικής μηνιαίας μισθολογικής παροχής ποσού 176 € για το χρονικό διάστημα από 1-6-2005 μέχρι 28-2-2009.

Κατά της απόφασης, ο πρώην Πορταριάς άσκησε το 2009 έφεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο δέχτηκε τυπικά και κατ' ουσία την έφεση του Δήμου, κράτησε και δίκασε την αγωγή οκτώ εργαζομένων και υποχρέωσε τον Δήμο να καταβάλει στους οκτώ εργαζόμενους το των 4.576 € με νόμιμο τόκο (σύνολο 176.000 €).

«Επειδή στην ένδικη περίπτωση ο οφείλει να εξαντλεί τα ένδικα μέσα και, λόγω κατεπείγοντος, δεν κατέστη δυνατή η λήψη προηγούμενης απόφασης για την αναίρεσης κατά της τελεσίδικης απόφασης του Αρείου Πάγου, έπρεπε να ασκηθεί αναίρεση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου», γνωμοδότησε η ομική Υπηρεσία.

Η αίτηση αναίρεσης του Δήμου κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου, θα συζητηθεί σε δικάσιμο στις 12 Ιανουαρίου 2016, στο Β1 Πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αρνητικά ψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, λέγοντας ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δικαιώνει τους εργαζόμενους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση