Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναβλήθηκε η λύση της σύμβασης του Δημ. Κουτσιφέλη στη ΔΕΥΑΜΒ
Αναβλήθηκε η λύση της σύμβασης του Δημ. Κουτσιφέλη στη ΔΕΥΑΜΒ

Αναβλήθηκε η λύση της σύμβασης του Δημ. Κουτσιφέλη στη ΔΕΥΑΜΒ

Η λήψη απόφασης για τη λύση της εργασιακής σύμβασης του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΜΒ Δημήτρη Κουτσιφέλη, είχε προγραμματιστεί για τη σημερινή συνεδρίαση, αλλά αναβλήθηκε.

Ο πρόεδρος Απ. Γαλάτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση είπε ότι η Διοίκηση αναμένει γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ, για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει δικαιοδοσία να τερματίσει τη σύμβαση ενός εργαζομένου στην Επιχείρηση.

Όπως τόνισε, η αναβολή δόθηκε για να είναι νομικά κατοχυρωμένη η της Διοίκησης.

«Κανείς δεν αμφισβητεί την ικανότητα και την τεχνική κατάρτιση του κ. Κουτσιφέλη, όπως και την ικανότητά του ως στέλεχος. Όλα γίνονται όμως, με βάση την έρευνα των πειθαρχικών συμβουλίων, που σημαίνει ότι κάτι είδαν τα δύο συμβούλια, στο οποίο ο κ. Κουτσιφέλης έκανε λάθος, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο και όχι ότι δεν είναι καλός υπάλληλος», ήταν η δήλωση του Απ. Γαλάτη.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Κουτσιφέλης παραπέμφθηκε για παραλείψεις στο έργο της ΕΡΓΗΛ ως διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης στο πρωτοβάθμιο και στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιό,και ενώ υπάρχει η απόφαση από την προστασίας των συνδικαλιστών, απομένει η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε ότι «τίποτα δεν είναι τελεσίδικο ακόμη και η απόφαση αν θα λυθεί η σύμβαση του κ. Κουτσιφέλη θα ληφθεί από την πλειοψηφία της Διοίκησης της Επιχείρησης».

Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έγινε χωρίς την παρουσία του κ. Κουτσιφέλη και ο πρόεδρος εξήγησε ότι πριν τη συνεδρίαση ενημερώθηκε ότι θα ήταν αντιδεοντολογικό να παραστεί στη συνεδρίαση, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος και δεν παρέστη. Ο δε εκπρόσωπος των εργαζομένων Μιλτ. Καλόγηρος, απουσίαζε με άδεια και έτσι η συνεδρίαση έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου των εργαζομένων.

 

O Σύλλογος Εργαζομένων 

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΜΒ εκφράζουν την βαθιά τους ικανοποίηση για την απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης στην τελευταία του συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία θα αποδοθούν στους εργαζόμε οι επιπλέον των μισθών τους, όπως αναγνώρισε τελεσίδικα η δικαιοσύνη.

Για την ιστορία, ενώ οι στο σύνολο του Δημόσιου τομέα καθορίστηκαν στο 25%, στους εργαζόμε της ΔΕΥΑΜΒ επιβλήθηκαν περικοπές που αγγίζουν το 50%!

Οι περικοπές αυτές είχαν παράνομα επιβληθεί ( όπως προκύπτει από την απόφαση του Εφετείου) από την προηγούμενη Διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι αυτή η απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες ς μεταξύ εργαζόμενων και Διοίκησης και ευελπιστούν ότι με τον ίδιο τρόπο θα κρίνονται στη συνέχεια τυχόν αιτήματα εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι συμφωνούν ότι η υλοποίηση της σχετικής απόφασης δεν πρέπει να δημιουργήσει το όποιο πρόβλημα στην επιχείρηση και πιστεύουν ότι η ολο της απόδοσης σε βάθος τετραετίας εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό, ενώ επιθυμούν σε κλίμα ς να επιλυθούν ορισμένες λεπτομέρειες σχετιζόμενες με την υλοποίηση της απόφασης, με κύριο στόχο να μην υπάρξει διακριτή αντιμετώπιση μεταξύ των εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση