Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ
Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Aναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΜΒ και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο αντιπρόεδρος της ΜΒ Στ. Παπαευσταθίου τόνισε ότι η Επιχείρηση θα προσφύγει στην επιτροπή του αρ. 152 για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, μετά την προσφυγή της προέδρου του Τ Μαγνησίας Νάνσυς Καπούλα, να καταγγείλλει το υπόμνημα συμβούλων της πλειοψηφίας και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την αντικατάσταση του Τ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για ωστόσο στο σημείο της τοποθέτησης του κ. Παπαευσταθίου να μην σταλεί εκ νέου πρόσκληση, αλλά διαφώνησε επισημαίνοντας ότι πρέπει να σταλεί νέα πρόσκληση με τη σύνθεση που ο Νόμος ορίζει (δηλαδή να μην προσκληθεί ο εκπρόσωπος του αλλά ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ) και να υπάρξει ορθή επανάληψη για την εύρυθμη λειτουργία.

Ο νομικός σύμβουλος της Επιχείρησης Αντ. Ξηρός, τόνισε ότι η απόφαση του Γεν. Γραμματέα είναι στον …αέρα και διευκρίνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Γαργάλα ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα πράξει το νόμιμο ενώ για το αν θα αφαιρεθεί το ή όχι ή για το εάν θα προστεθούν θέματα στην ημερήσια διάταξη κι αν θα σταλεί νέα πρόσκληση θα το εξετάσει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με τον κ. Γαργάλα να προσθέτει ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν είναι στον αέρα.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Γαργάλας διένειμε στους δημοσιογράφους δήλωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Δηλώνω ότι έλαβα πρόσκληση για τη σημερινή συνεδρίαση από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Στ. Παπαευσταθίου με μη νόμιμη σύνθεση Δ.Σ. και η συνεδρίαση η σημερινή γίνεται χωρίς να έχει προσκληθεί το ΤΕΕ Μαγνησίας αι οι εκπρόσωποί του. Επειδή κατ' αρθ 154 Ν.3463/2006 κι αρ 231 του Ν.3852/2010 υφίσταται συγκεκριμένη υποχρέωση συμμόρφωσης με την απόφαση του Γεν. Γραμματέα ως όργανο που ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας επειδή όλα τα όργανα των δήμων και των περιφερειών συλλογικά και μονομελή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών οι επιχειρήσεις τους, καθώς και οι σύνδεσμοι έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης χωρίς καθυστέρηση προς τις αποφάσεις του Ελεγκτή Νομιμότητας.

Επειδή την υποχρέωση συμμόρφωσης έχει το πάσης φύσεως προσωπικού που υπηρετεί στα νομικά πρόσωπα των Δήμων και των περιφερειών συλλογικά αι μονομελή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών οι επιχειρήσεις τους καθώς και οι σύνδεσμοι με οποιαδήποτε σχέση επειδή η μη τήρηση της υποχρέωσης συμμόρφωσης με την απόφαση του Γ.Γρ. Αποκεντρωμένη Διοίκησης συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος η οποία ελέγχεται πειθαρχικά κατά τις οικίες διατάξεις που διέπουν τους αιρετούς και το προσωπικό των ανωτέρω νομικών προσώπων.

Ζητώ να μη γίνει η συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση αλλά να σταλεί πρόσκληση εκ νέου όπου θα προσκαλείτε το ΤΕΕ και τους εκπροσώπους του σε συμμόρφωση με την απόφαση του Γ.Γρ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση που ο της ΔΕΥΑΜΒ Αχιλλέας Μπέος, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου και τα υιπα μέλη του Δ.Σ. αποφασίσουν διαφορετικά και προβούν σε συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση δηλώνω ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι παράνομες και για προστασία του ρόλου μου ως μέλους του Δ.Σ. κι εκπροσώπου της Δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» αρνούμαι να συμμετάσχω σε μη νόμιμη συνεδρίαση και απέχω από τη μη συμμόρφωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην απόφαση του Γ.Γραμματέα Αποκεντρωμένης.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση