Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναβίωση εθίμου καβαλάρηδων, Πασχαλινό Τουρνουά Μπάσκετ και Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση
Αναβίωση εθίμου καβαλάρηδων, Πασχαλινό Τουρνουά Μπάσκετ και Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Αναβίωση εθίμου καβαλάρηδων, Πασχαλινό Τουρνουά Μπάσκετ και Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Αναβίωση εθίμου καβαλάρηδων, Πασχαλινό Τουρνουά Μπάσκετ και 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο Νομό Μαγνησίας και είναι σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου 2019, στον Πτελεό, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιεί την αναβίωση του εθίμου των καβαλάρηδων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού που στόχο έχει τη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, τη διαφύλαξη και ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης με την αναβίωση εθίμων, συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική της ευρύτερης περιοχής.

Από τις 2 έως τις 3 Μαΐου 2019 η Ακαδημία Σκακιού και Καλαθοσφαίρισης Αλμυρού Τιτάνες 2015 και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το Πασχαλινό Τουρνουά Μπάσκετ. Θα συμμετέχουν πέντε έως έξι ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την διάδοση του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδες.

Στις 2 Μαΐου η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν την 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική δραστηριότητα νέων της πατρίδας μας, καθώς συγκεντρώνει περισσότερους από χίλιους εφήβους ηλικίας 15 έως 18 ετών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στις τέσσερις ημέρες που διαρκεί η εκδήλωση, οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο και τις προσωπικές και ομαδικές δημιουργίες τους στο χώρο του πολιτισμού, να γνωρίσουν νέες μορφές τέχνης κι έκφρασης, να συναντήσουν καταξιωμένους καλλιτέχνες και την δουλειά τους.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, κόμικς και πεζού λόγου, παρουσιάσεις ερευνών για θέματα που αφορούν την νεολαία, forum νέων, διαγωνισμό τηλεοπτικού μηνύματος με ένα κοινωνικό θέμα κ.ά.

Πρόκειται για αξιόλογη δράση καθώς εκτός των άλλων φέρνει σε επαφή την τοπική κοινωνία, τους νέους και τον Προσκοπισμό ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την πόλη που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις, τις ομορφιές, τους ανθρώπους και τον Πολιτισμό της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση