Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναθεώρηση διαδικασιών εκπαίδευσης για τους χειριστές μηχανημάτων έργου μέσω πιστοποιημένων σχολών
Αναθεώρηση διαδικασιών εκπαίδευσης για τους χειριστές μηχανημάτων έργου μέσω πιστοποιημένων σχολών

Αναθεώρηση διαδικασιών εκπαίδευσης για τους χειριστές μηχανημάτων έργου μέσω πιστοποιημένων σχολών

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη στον υπουργό Μεταφορών

 

Την πρόταση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την αναθεώρηση των διαδικασιών στην εκπαίδευση των χειριστών μηχανημάτων έργου αλλά και της έκδοσης άδειας χειρισμού, με τη πιστοποιημένων σχολών εκπαίδευσης, προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Όπως σημειώνεται στην αναφορά και υπογραμμίζεται σε σχετική επιστολή από τον Σύνδεσμο, σύμφωνα με το Α’ 198/17- 10-2012, η διαδικασία έκδοσης άδειας χειρισμού,  εξαρτάται από το εκπαιδευτικό και μορφωτικό επίπεδο του υποψηφίου αλλά και από την εμπειρία και ικανότητά του ως βοηθός χειριστής.

Εξαιτίας όμως της  σημαντικής έλλειψης εξειδικευμένων και έμπειρων χειριστών μηχανημάτων έργου στη ,  ελλοχεύουν ζητήματα ασφάλειας και κίνδυνοι ατυχήματος στους εργοταξιακούς και εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, διαταράσσεται η αξιοπιστία και η αποδοτική υλοποίηση εργασιών από τις επιχειρήσεις.

Ο Σύνδεσμος προτείνει τη πιστοποιημένων σχολών εκπαίδευσης και απόκτησης της σχετικής άδειας χειρισμού μηχανημάτων έργου (ανυψωτικά – περονοφόρα μέχρι 120 KW), παρόλο που αυτά προορίζονται για κυκλοφορία εντός των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων, αλλά και τη θεσμοθέτηση, αντίστοιχου με το υπάρχον σύστημα, εξετάσεων αδειών οδήγησης και απόκτησης διπλωμάτων, ανάλογα με την κατηγορία που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.

Ο κ. Λιούπης ζητά από τον υπουργό να διερευνήσει την πρόταση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών,  από την οποία τα μέλη του προσδοκούν στην αξιοποίηση τυχόν προϋπηρεσίας, τη σύντμηση της περιόδου εκπαίδευσης και την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης για επαγγελματίες χειριστές μηχανημάτων έργου, ώστε να δοθεί  λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί εργαζόμενους και εργοδότες  της περιοχής.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση