Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναθεώρηση διαδικασιών εκπαίδευσης για τους χειριστές μηχανημάτων έργου μέσω πιστοποιημένων σχολών
Αναθεώρηση διαδικασιών εκπαίδευσης για τους χειριστές μηχανημάτων έργου μέσω πιστοποιημένων σχολών

Αναθεώρηση διαδικασιών εκπαίδευσης για τους χειριστές μηχανημάτων έργου μέσω πιστοποιημένων σχολών

Αθανάσιου Λιούπη στον υπουργό Μεταφορών

 

Την πρόταση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για την των διαδικασιών στην των χειριστών μηχανημάτων έργου αλλά και της έκδοσης άδειας χειρισμού, με τη δημιουργία πιστοποιημένων σχολών εκπαίδευσης, προώθησε με του στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Όπως σημειώνεται στην και υπογραμμίζεται σε σχετική επιστολή από τον Σύνδεσμο, σύμφωνα με το Α’ 198/17- 10-2012, η διαδικασία έκδοσης άδειας χειρισμού,  εξαρτάται από το εκπαιδευτικό και μορφωτικό επίπεδο του υποψηφίου αλλά και από την εμπειρία και ικανότητά του ως βοηθός χειριστής.

Εξαιτίας όμως της  σημαντικής έλλειψης εξειδικευμένων και έμπειρων χειριστών μηχανημάτων έργου στη βιομηχανία,  ελλοχεύουν ζητήματα ασφάλειας και κίνδυνοι ατυχήματος στους εργοταξιακούς και εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, διαταράσσεται η αξιοπιστία και η αποδοτική υλοποίηση εργασιών από τις επιχειρήσεις.

Ο Σύνδεσμος προτείνει τη δημιουργία πιστοποιημένων σχολών εκπαίδευσης και απόκτησης της σχετικής άδειας χειρισμού μηχανημάτων έργου (ανυψωτικά – περονοφόρα μέχρι 120 KW), παρόλο που αυτά προορίζονται για κυκλοφορία εντός των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων, αλλά και τη θεσμοθέτηση, αντίστοιχου με το υπάρχον σύστημα, εξετάσεων αδειών οδήγησης και απόκτησης διπλωμάτων, ανάλογα με την κατηγορία που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.

Ο κ. Λιούπης ζητά από τον υπουργό να διερευνήσει την πρόταση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών,  από την οποία τα μέλη του προσδοκούν στην αξιοποίηση τυχόν προϋπηρεσίας, τη σύντμηση της περιόδου εκπαίδευσης και την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης για επαγγελματίες χειριστές μηχανημάτων έργου, ώστε να δοθεί  λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί εργαζόμενους και εργοδότες  της περιοχής.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση