Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Άναψε φωτιά» ανυπόγραφο έγγραφο  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
«Άναψε φωτιά» ανυπόγραφο έγγραφο  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

«Άναψε φωτιά» ανυπόγραφο έγγραφο  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Ανυπόγραφο έγγραφο, το οποίο αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κι έπλεκε το εγκώμιο του Μαργ. Πατσιαντά κι ασκούσε κριτική με χαρακτηρισμούς στις μειοψηφίες του συμβουλίου, εκτός της παράταξης του κ. Μιτζικού,  «άναψε » στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Πριν την ανάγνωση του εγγράφου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πατσιαντάς ανέφερε ότι για το έγγραφο ενημερώθηκε το μεσημέρι από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κι όπως είπε «συνάντησα τον κ. Μουλά το μεσημέρι και μου είπε ότι έχει έρθει ανυπόγραφο έγγραφο που αναφέρεται σε μένα. Είναι νομικά ανυπόστατο. Δεν μπορεί να καθιερωθεί η τακτική με ανώνυμα έγγραφα να γίνονται αναγνωστέα και να ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου»».
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, ανέφερε ότι το έγργαφο αυτό το οποίο διαβιβάστηκε από την Αποκεντρωμένη έχει αποδέκτες, τον Γεν. Γραμματέα Ηλ. Τσέλιγκα, τον ίδιον (Μουλά) και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, υπογράφεται από των δυτικών συνοικιών, οι οποίοι αναφέρουν ότι παρακολουθούν την προσπάθεια του κ. Πατσιαντά που σηκώνει στους ώμους του ένα μεγάλο έργο και τον στηρίζουν, ασκώντας παράλληλα κριτική στην παράταση και στους συμβούλους της ΛΑΣ, ότι δεν έχουν καμιά αξιοπιστία και κύρος στον αντιμνημονιακό αγώνα. Επίσης αναφέρουν ότι «ο κ. Πατσιαντάς επειδή έχει γνήσια αντιμνημονιακή φωνή, έχει γίνει στόχος καννιβαλισμού από τύπους του ΣΥΡΙΖΑ που σκλάβωσαν την . Έχει γίνει αηδιαστικό το φαινόμενο με γκριμάτσες των κ.κ. Γαρ, Αποστολάκη, Μεϊκοπούλου και ψευτοανεξαρτήτων… Σε αυτή την αθλιότητα συμμετέχει και η Οικονόμου που τα κανονίζει με τον Γαρ, διαταράσσει τη λειτουργία του Δήμου κι όλο αυτό προκαλείται από τύπους και πουκίζουν τη μοναδική αντιμνημονιακή φωνή». Μάλιστα οι αναφέρουν ότι η σελίδα του κ. Γαργάλα στο facebook πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα και ζητούν να πάρει θέση ο κ. Μουλάς ότι δεν προστατεύει τον κ. Πατσιαντά, όταν δέχεται προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, να επιβάλλει την τάξη και το έγγραφο να διανεμηθεί στους συμβούλους.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, δήλωσε χαρακτηριστικά «Αυτό είναι σενάριο που ούτε σε κωμική ταινία δεν υπάρχει. Η προσπάθεια ορισμένων να μας εξομοιώσουν με ότι κακό συνονθύλευμα έχει εμφανίσει η πόλη τα τελευταία χρόνια, δε θα περάσει. Είμαστε εδώ. Θα είμαστε εδώ εις πείσμα των καιρών».
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, έκανε λόγο για λιβελογράφημα κι όπως δήλωσε «άρες μάρες κουκουνάρες. Η στόχευση είναι συγκεκριμένη. Έχει ξανατύχει να λάβουμε ανυπόγραφα έγγραφα. Με δική σας εντολή, κ. Πρόεδρε βγήκαν αντίγραφα», κάνοντας λόγο για αστειότητες και για εντάσεων στο συμβούλιο χωρίς λόγο.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας , ανέφερε ότι από τη στιγμή που υπάρχει διαβιβαστικό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα πρέπει να σταλεί απάντηση, ωστόσο πρότεινε τέτοια έγγραφα ανυπόγραφα να μην διαβάζονται και να μην λαμβάνονται υπόψη.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, έκανε επίσης λόγο για λιβελογράφημα, ασκώντας κριτική στον κ. Μουλά για το γεγονός ότι αρνήθηκε να συζητήσει το σώμα άλλα σοβαρά θέματα και ανέγνωσε το συγεκριμένο έγγραφο. «Θέλατε να δημιουργήσετε το σόου σας. Επιστρέφετε στις παλιές εποχές με τα διάφορα σόου. Αν θέλετε να συνεχίσετε, συνεχίστε. Εσείς είστε υπεύθυνοι. Εμείς σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας ο κ. Πατσιαντάς είπε «η όλη συζήτηση που έγινε, δικαίωσε την αρχική μου θέση να μην διαβαστεί το έγγραφο».
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης καθαρίστριες που βρίσκονταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησαν από τον Πρόεδρο και το σώμα να εκδώσει ψήφισμα για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών όπως αντίστοιχα έπραξε το .
Ο κ. Μουλάς θέλησε να συνεχίσει τη συνεδρίαση, οι καθαρίστριες επέμεναν, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά. Ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, πλησίασε τις καθαρίστριες και τους είπε «Τα είπαμε στο γραφείο μου. Δεν τα είπαμε? Και σας είπα ότι θα σας δώσω μια επιστολή».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση