Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρουσίαση διακήρυξης του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς
Παρουσίαση διακήρυξης του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς

Παρουσίαση διακήρυξης του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς

Τη του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ το μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Θράσος Φωτεινός, που βρέθηκε στο Βόλο για συνάντηση εργασίας, ενώ κατέθεσε πρόταση για το συνταξιοδοτικό και νέα προσέγγιση του ασφαλιστικού.

Ο Θράσος Φωτεινός τόνισε ότι η Αριστερά εδώ και 40 χρόνια δεν φρόντισε να εκσυγχρονιστεί και η κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται αριστερή, δεν έχει σχέδιο και πρόσθεσε: ” η Αριστερά, πρέπει να έχει σχέδιο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, ενώ το πολιτικό προσωπικό της χώρας περισσότερο εξυπηρετούσε τα δικά του συμφέροντα και λιγότερο προσπαθούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας”.

«Εμείς με το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς, αποφασίσαμε να μη γίνουμε γυρολόγοι της πολιτικής και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», τόνισε το στέλεχος της πολιτικής κίνησης, που ανέφερε ότι στόχος είναι η Αριστερά να αποκτήσει σχέδιο και βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να αλλάξει το Κράτος, που είναι τριτοκοσμικό, να εκδημοκρατιστεί και να αποκεντρωθεί, ενώ η χώρα πρέπει να ανασυγκροτήσει τον παραγωγικό της ιστό και να γίνει ανταγωνιστική.

Με τη το Δίκτυο ζητά να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία, όπως η εξωτερική πολιτική, που επηρεάζει άμεσα τα εσωτερικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό, η πολιτική κίνηση επιλέγει τον δημοκρατικό δρόμο για να λύσει τα προβλήματα και όχι στον επαναστατικό ή τον μεταρρυθμιστικό και είναι ενάντια σε όλα τα δόγματα, αλλά κυρίως με τον κακό της εαυτό, φέροντας ως παράδειγμα το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Το μέλος του Δικτύου Παντελής Μαστρογιάννης, τόνισε ότι έγινε η πρώτη παρουσίαση του Δικτύου στο Βόλο, σε τέθηκαν οι προβληματισμοί και ανέφερε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για το μέλλον της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, με σκοπό τη μετατροπή του Δικτύου σε φορέα της Αριστεράς.

Εν τω μεταξύ, σχέδιο πρότασης για διάλογο καταθέτει το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς, με κύριο χαρακτηριστικό την των εισφορών ια να διατηρηθεί το κοινωνικό αγαθό της ς. Η εισφορών, σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό, θα φέρει το τέλος της ς και της μαύρης εργασίας, ενώ η θα εξασφαλίζεται με τη θεσμοθέτηση ποσοστού φορολόγησης ανάλογα με τα εισοδήματα που καθένα, που θα δίνει αυτόματα δικαίωμα στη σύνταξη.

Το μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μπροστά στην κρίση του ασφαλιστικού αποδεικνύει τν ανικανότητά του. Αφού δόμησε αποσπασματικά το σύστημα με δημιουργία πλήθους ταμείων, διαχειρίστηκε επί δεκαετίες τα τους με το χειρότερο τρόπο, επιφέροντας απώλειες 66 δις €, παρακολούθησε παθητικά το δημογραφικό πρόβλημα και σήμερα εγκλωβίζεται σε μια πολιτική προσωρινής διαχείρισης με μέλημα την προάσπιση συντεχνιακών προνομίων και όχι την οριστική λύση.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αριστεράς καλεί τους πολίτες σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και προτείνει:

-Την ένταξη του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού θέματος στο γενικότερο πλαίσιο των συζητήσεων για συνεισφορά του πολίτη στο κοινωνικό σύνολο, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα αποκλείσει κανένα.

-Τον διαχωρισμό του συνταξιοδοτικού από την υγεία, που αποτελεί δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες της χώρας ανεξαρτήτως της επαγγελματικής τους κατάστασης.

-Την καθιέρωση ενιαίας σύνταξης για όλους τους ανθρώπους της εργασίας, την κατάργηση των ταμείων και την καθιέρωση ενιαίου ασφαλιστικού καθεστώτος για όλους τους πολίτες της χώρας και τη διασφάλιση του διανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και της μεταφοράς πόρων από τους εύπορους στους οικονομικά αδύνατους και όχι από κάποιες κοινωνικές ομάδες σε άλλες ισχυρότερες.

Το Δίκτυο προτείνει την κατάργηση των εισφορών και τη θεσμοθέτηση ποσοστού φορολόγησης για τα εισοδήματα που θα γίνει αυτόματα δικαίωμα στη σύνταξη, την αποδέσμευση της σύνταξης από τις εισφορές, ώστε να είναι εφικτή η επίτευξη του διανεμητικού χαρακτήρα της σύνταξης, την καθιέρωση ενιαίας ηλικίας αποχώρησης από την εργασία, με εξαίρεση τις αναπηρικές συντάξεις.

Επίσης, προτείνεται η σύνδεση της ενιαίας σύνταξης με το ρυθμό αύξησης ή μείωσης του , τη θεσμοθέτηση ενιαίου χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης και προαιρετικού χαρακτήρα επικουρικής ασφάλισης με καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση