Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Σκόπελο
Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για την  επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Σκόπελο

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Σκόπελο

Ο πρωθυπουργός της χώρς Αλέξης Τσίπρς, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Άμυνας Πάνο Καμμένο και Επικρατείας Νίκο Παππά, επισκέφθηκε το μεσημέρι τη Σκόπελο. Οδηγήθηκε σε μερικά από τα σημεία όπου συνέβησαν οι μεγαλύτερες ζημιές. Ενημερώθηκε από τους τοπικούς και το dήμαρχο του νησιού κ. Βασιλούδη, για το συνολικό μέγεθος των καταστροφών και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων.

Αποφασίσθηκε να παραμείνουν τα συνεργεία του στρατού για 10 μέρες ακόμη με σκοπό την επιδιόρθωση των ζημιών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Αγοραστό ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ενώ συμφωνήθηκε να συναντηθούν για το ζήτημα αυτό στην το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι πολίτες του νησιού υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που τον συνόδευαν. Η θερμότητα αυτής της υποδοχής αντανακλά τα γενικότερα αισθήματα του λαού μας απέναντι στην κυβέρνηση. Παράλληλα, αποτελεί έκφραση της αναγνώρισης από την τοπική κοινωνία ότι αυτή η δεν πραγματοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά είχε ουσιαστικό χαρακτήρα. Εμείς, ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζουμε την του Πρωθυπουργού και των Υπουργών και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους πολίτες της Σκοπέλου που ζητούν να αντιμετωπισθούν άμεσα τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν στο νησί τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Θεωρούμε ότι η επίσκεψη στη Σκόπελο, πριν λίγες μέρες, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, σε συνδυασμό με το σημερινό γεγονός, αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις της ς βούλησης και δείγματα γραφής της πρακτικής μιας κυβέρνησης αποφασισμένης να σταθεί δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους.


Η Σκόπελος δεν προσφέρεται
για επικοινωνιακούς στόχους

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τονίζει: ” Κατά την επιστροφή του από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων», ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ολιγόωρη στάση στο νησί της Σκοπέλου. Αναμφίβολα είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός απέκτησε προσωπική αντίληψη για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η δήλωση του Πρωθυπουργού «θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ» δυστυχώς μας γυρίζει στην εποχή της «δημιουργικής ασάφειας». Δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη το κλιμακίου των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης στο νησί οι Σκοπελίτες θα περίμεναν από τον Πρωθυπουργό κάποιες πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Αναφορικά με τις μεγάλες ζημιές στις υποδομές του νησιού, ελπίζουμε η συνεργασία των τοπικών φορέων (Περιφέρεια, , ) με τα αρμόδια Υπουργεία να δώσουν γρήγορα αποτελέσματα και να επαναφέρουν τους φυσιολογικούς ρυθμούς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στη Σκόπελο.
Υπάρχει όμως μέγα ζήτημα με τις κατεστραμμένες επιχειρήσεις του νησιού, οι οποίες φτάνουν τις 170, ενώ άλλες 170 οικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται με τα 1.100 ευρώ δεν μπορεί να αντικατασταθεί επαγγελματικός εξοπλισμός, ούτε με τα 600 ευρώ να επισκευαστούν ζημιές και να αγοραστεί και οικοσκευή σπιτιών. Φυσικά τα συγκεκριμένα ποσά της πρώτης βοήθειας δεν έχουν καταβληθεί ακόμη στους πληγέντες.

Οι Σκοπελίτες επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα περίμεναν από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για πραγματικές αποζημιώσεις και γενναίες διευκολύνσεις, αναστολής για εύλογο χρονικό διάστημα, των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων και κυρίως μια δέσμευση για άτοκο δανεισμό τριετίας ή τετραετίας, προκειμένου να κατορθώσουν να επανεκκινήσουν τις κατεστραμμένες επιχειρήσεις τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν άκουσαν.

Δεν αποτελεί στόχο μας η άσκηση στείρας αντιπολίτευσης. Η τραγική κατάσταση των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Σκοπέλου μας αναγκάζει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι Σκοπελίτες που καταστράφηκαν εκτός από τις ζημιές της πρωτοφανούς καταιγίδας, καλούνται να αντιμετωπίσουν και την επερχόμενη φοροκαταιγίδα των επόμενων τριών μηνών. Η όλη κατάσταση θα έπρεπε να έχει ενεργοποιήσει τα συναρμόδια Υπουργεία με την παρότρυνση του Πρωθυπουργού. Η δέσμευση «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» από μια κυβέρνηση που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί, δεν προσφέρει κανενός είδους αισιοδοξία. Ευχόμαστε τα γεγονότα των επόμενων ημερών να μας διαψεύσουν”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση