Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ανακοίνωση Εμποροϋπαλλήλων & Ιδ. Υπαλλήλων Βόλου – Ν. Ιωνίας
Ανακοίνωση Εμποροϋπαλλήλων & Ιδ. Υπαλλήλων Βόλου – Ν. Ιωνίας

Ανακοίνωση Εμποροϋπαλλήλων & Ιδ. Υπαλλήλων Βόλου – Ν. Ιωνίας

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση αναφερόμενος στο ζήτημα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς και στην επαίσχυντη απόφαση για 3η μνημονιακή συμφωνία.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

“Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με αγώνες κέρδισαν την Κυριακή – Αργία πριν από 105 χρόνια και με αγώνες την κράτησαν μέχρι το 2013 όπου η τότε Κυβέρνηση, σε μια νύχτα, με τον αντεργατικό νόμο 4177 την κατάργησε και πάλι με αγώνες θα την επαναφέρουμε.

Δυστυχώς για εμάς η Κυβέρνηση, υποκύπτοντας πλήρως στα εκβιαστικά τελεσίγραφα περί άτακτης χρεοκοπίας και αποδεχόμενοι τις απ των δανειστών – τοκογλύφων, προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου, ακόμα πιο καταστροφικού μνημονίου,που θα επιταχύνει την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Μέσα στον μακρύ κατάλογο των σκληρών αντεργατικών – αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων που αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και καλείται να εφαρμόσει, είναι τελικά – και μάλιστα υψηλά στην ατζέντα – και η απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Το μέτρο αυτό ήδη έχει αποδειχτεί ως καταστροφικό για το κλάδο του εμπορίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επιτάχυνε τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανακατένειμε το τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιούργησε και δημιουργεί συνθήκες κυριαρχίας των μεγάλων.

Διέλυσε και συνεχίζει να διαλύει τους μισθούς, τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις και κάθε δικαίωμα των εργαζομένων στο Εμπόριο.Είναι απόλυτος παραλογισμός σε μια αγορά που διαλύεται, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους και εξουθενωμένους, οι εργοδότες να επιμένουν αυτοκτονικά στο άνοιγμα των καταστημάτων και να καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν για μια ακόμα Κυριακή και μάλιστα τζάμπα.

Η Κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της, επέλεξε να δώσει και τις Κυριακές στους δανειστές. Εμείς επιλέγουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά τον αγώνα μας για την κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας.

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στη πάλη για τη Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.H πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας,

για υπογραφή κλαδικής ς. Είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του 3ουΜνημονίου.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα μας με βάση τα αιτήματα μας σε κάθε χώρο εργασία. Οργάνωση παντού, να ενισχυθεί η και η συλ δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε , σε αναγκαστικές άδειες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

Απαιτείται ετοιμότητα, επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης μας, συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο.

Είναι ανάγκη κάθε εργαζόμενος , άνεργος στον κλάδο να έρθει σε επαφή με το κλαδικό του σωματείο. Να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς , στον κλάδο, μέσα από την δημιουργία επιτροπών αγώνα . Αυτό είναι το μόνο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης , αξιοποιώντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους που οι προηγούμενες αλλά και η τωρινή συγκυβέρνηση απλόχερα χάρισαν στο κεφάλαιο. .

Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση.

·Άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.

·Εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

·Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.

·Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

·Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

·Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΝΕΙΕΣ ΜΑΣ”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση