Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ανακοίνωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους νέους του Βόλου από την “Επιλογή Ευθύνης”
Ανακοίνωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους νέους του Βόλου από την “Επιλογή Ευθύνης”

Ανακοίνωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους νέους του Βόλου από την “Επιλογή Ευθύνης”

Η παράταξη “ – Πάμε Μπροστά” εκφράζει μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς όλες και όλους ανεξαιρέτως τους νέους της πόλης μας, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ επίσης εύχεται καλή επιτυχία στις επερχόμενες σπουδές και την ζωή των μαθητών του Δήμου , που εξασφάλισαν μέσω των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Αναλυτικά, η αναφέρει:

«Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην αποτελούν κάθε χρόνο για τη χώρα μας – τη μοναδική, ίσως, χώρα του κόσμου – πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από εντυπωσιακή δημοσιότητα.

Δεν επιθυμούμε να μπούμε κι εμείς στη λογική διαχωρισμού των νέων ανάμεσα σε αυτούς που θα εισαχθούν στην και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική και ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων, αλλά ούτε και στο διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που εξασφάλισαν υψηλή βαθμολογία και επομένως θα εισαχθούν σε μια από τις λεγόμενες «περιζήτητες» σχολές και σε αυτούς που η βαθμολογία που πέτυχαν τους οδηγεί σε κάποια σχολή με μικρότερη ζήτηση. Πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως, εκτός από τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, υπάρχουν και χιλιάδες νέες και που οι ανάγκες του βιοπορισμού, ειδικά στην τρέχουσα δυσμενή εθνική συγκυρία, δεν τους επέτρεψαν καν να φθάσουν μέχρι τις πανελλαδικές εξετάσεις, τους οποίους δυστυχώς ξεχνάμε αυτή τη μέρα.

Αισθανόμαστε, λοιπόν, την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας προς όλες και όλους ανεξαιρέτως τους νέους του Δήμου μας, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα βασανιστικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Στους νέους που χαράζουν τους δικούς τους κοινωνικούς και προσωπικούς στόχους και αγωνίζονται να παραμερίσουν τα τεράστια εμπόδια που καθηλώνουν το μέλλον τους. Να έχουν δύναμη, αισιοδοξία και αγωνιστικότητα. Ελπίζουμε να τους καμαρώσουμε, όλους, σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, άξια μέλη της κοινωνίας μας, που με τις γνώσεις, την εργατικότητα, το ήθος και την αγωνιστική στάση στη ζωή, θα συμβάλουν σε μια πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη και πιο ευημερούσα.

Όλες αυτές οι διαπιστώσεις προφανώς και δεν μειώνουν στο ελάχιστο τη σπουδαία επιτυχία των νέων του Δήμου μας που θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια . Για μια ακόμη φορά, ο Βόλος καταγράφει υψηλές βαθμολογίες και μεγάλες επιτυχίες. Αξίζουν, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια, πρώτα και κύρια στους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες, για τη μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που κατέβαλαν, όπως επίσης και στις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα τους και συνέβαλαν στην επιτυχία τους. Ευχόμαστε καλή πρόοδο στις σπουδές τους, καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στη ζωή τους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση