Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έργα χρηματοδοτεί η ΕΕ στην περιοχή : «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion
Έργα  χρηματοδοτεί η ΕΕ στην περιοχή : «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion

Έργα χρηματοδοτεί η ΕΕ στην περιοχή : «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» #EUinmyRegion

«Η στην περιφέρειά μου», είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης που στοχεύει να βοηθήσει τους πολίτες να ανακαλύψουν έργα της Πολιτικής Συνοχής που βρίσκονται στη «γειτονιά» τους.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου, οργανώνονται περισσότερες από 1.200 εκδηλώσεις σε 23 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ πολλά έργα ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Στην Ελλάδα ειδικότερα υπάρχει σειρά εκδηλώσεων (https://www.espa.gr/el/pages/europeinmyregion.aspx#ekdiloseis).

«Τα έργα που υποστηρίζονται από την Πολιτική για τη Συνοχή αποτελούν απτά παραδείγματα του πώς η ΕΕ συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ένα νοσοκομείο που έλαβε εξοπλισμό υψηλής ς, ένα ολόκληρο χωριό που απέκτησε πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, μια μικρή επιχείρηση που εξασφάλισε ένα δάνειο.

Τα έργα αυτά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσπαθειών μας για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη. Πιστεύω ότι η εκστρατεία θα βοηθήσει τους πολίτες να δείξουν για τα έργα που έχουμε χρηματοδοτήσει την προσοχή που τους αξίζει», δήλωσε η Επίτροπος για την περιφερειακή κ. Κορίνα .

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Η στην περιοχή μου” διοργανώνονται:

Ημέρες ελεύθερων επισκέψεων σε έργα που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Περισσότερες από 20 χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στις πανευρωπαϊκές ημέρες ελεύθερων επισκέψεων σε ενωσιακά έργα: καθόλη τη διάρκεια του Μαΐου οι δικαιούχοι των έργων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους στους πολίτες. Ανακαλύψτε τις εκδηλώσεις με τη βοήθεια του διαδραστικού χάρτη.

Κυνήγι θησαυρού

Παράλληλα με τις ημέρες ελεύθερων επισκέψεων μπορείτε να λάβετε μέρος σε θησαυρού, τον οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε εντοπίζοντας κρυμμένα στοιχεία ανά την Ευρώπη και επιλύοντας ένα διαδικτυακό κουίζ. Σας δίνεται έτσι η δυνατότητα να κερδίσετε ένα δι σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Αποτυπώνοντας το αποτέλεσμα ενός έργου που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ σε μια φωτογραφία (στην οποία θα πρέπει να εμφανίζεται σαφώς η απόδειξη της χρηματοδότησης της ΕΕ, π.χ. η σχετική πινακίδα), έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα μάθημα φωτογραφίας με έναν επαγγελματία φωτογράφο και ένα δι στις Βρυξέλλες. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σχετική σελίδα στο . Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 2 Μαΐου έως τις 28 Αυγούστου.

Ιστολόγια (blogs)

Φέτος η εκστρατεία περιλαμβάνει και τα ιστολόγια (blogs). Οι bloggers μπορούν να αναρτήσουν άρθρα για τοπικά έργα, συμμετέχοντας και προωθώντας ταυτόχρονα και το διαγωνισμό φωτογραφίας. Όλες οι καλές αναρτήσεις θα μεταφραστούν και θα αναδημοσιευτούν σε ειδικό ιστολόγιο. Η επιτροπή θα επιλέξει 3 bloggers που θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/inform-network/bloggers/. Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση regio-infopub@ec.europa.eu.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση