Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναγκαίο το σταθερό περιβάλλον για την αναγέννηση της οικονομίας
Αναγκαίο το σταθερό περιβάλλον  για την αναγέννηση της οικονομίας

Αναγκαίο το σταθερό περιβάλλον για την αναγέννηση της οικονομίας

Τόνισε του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις της ΓΣ της στα Τρίκαλα

Το στίγμα ότι η αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της επιχειρηματικότητας θα προέλθει μόνο μέσα από ένα σταθερό πολιτικοοικονομικό και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την ελληνική κυβέρνηση, έδωσε του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης , τοποθετούμενος στη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη των Τρικάλων και το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος , ο αντιπρόεδρος Κώστας Χαλύφας και ο διευθυντής Κωνσταντίνος Βούκουτος.

Στις της Γενικής Συνέλευσης παραβρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση της , πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων όλης της χώρας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, πέρα από τις συνήθεις εργασίες της, η Γενική Συνέλευση ήταν θεματική, επικεντρωμένη στον αναπτυξιακό ρόλο των Επιμελητηρίων.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο που γίνεται η εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου, τονίζοντας πως παρά τις αρχικές φιλοδοξίες που υπήρχαν για την χρησιμότητά του, στην πράξη αποδείχτηκε πως η προχειρότητα υπερνίκησε τις όποιες καλές προθέσεις.

Ο κ. υπογράμμισε τις αστοχίες στη διαδικασία διαβούλευσης, στους όρους που τίθενται για την υλοποίηση επενδύσεων, καθώς και τη μη δυνατότητα επιχορήγησης στο καθεστώς Γενικής Επιχειρηματικότητας εάν δεν πληρείται κάποιος από τους όρους ειδικής ενίσχυσης. Μάλιστα, κατέθεσε και εγγράφως στο προεδρείο τις απόψεις του.

Επιπλέον, ο κ. Μπασδάνης απάντησε μέσω της ομιλίας του σε κυβερνητικό βουλευτή του , ο οποίος είχε αναφέρει πως για να διορθωθεί η , θα πρέπει να διορθωθεί το κράτος. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, επεσήμανε κατ’ αρχάς πως για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι απαραίτητη η ύπαρξη επιχειρήσεων, προκειμένου να αποφέρουν έσοδα στο κράτος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα παραπάνω, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιδείξει κάποια σοβαρή πρόοδο στον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Αντίθετα, βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο, χωρίς όραμα αλλαγής της οικονομικής πολιτικής και δίχως να εξασφαλίζει την .

«Η αυτή, που πρέπει και να εκφράζεται από το σύνολο των κυβερνητικών παραγόντων, θα είναι ο καταλύτης για την αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση των επενδυτών, εγχώριων και ξένων, ώστε να προχωρήσουν μείζονες επενδύσεις, όπως στην ενέργεια κ.α.» κατέληξε ο κ. Μπασδάνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

"Αλιεύοντας" την είδηση