Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναγκαία για την προσέλκυση τουριστών η βελτίωση της εικόνας του λιμανιού
Αναγκαία για την προσέλκυση τουριστών η βελτίωση της εικόνας του λιμανιού

Αναγκαία για την προσέλκυση τουριστών η βελτίωση της εικόνας του λιμανιού

Ζητήματα τεχνικής ς και προτάσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα του λιμανιού στην προβλήτα 2, όπου ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια, συζητήθηκαν κατά την προχθεσινή δεύτερη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος, του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Χρυσοχόων. Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια των επαφών που ξεκίνησε το Επιμελητήριο, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τουρισμό της ς και να βελτιωθεί η εικόνα και οι παροχές της πόλης προς τους .

Στην σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα συζητήθηκαν τεχνικά θέματα και κατατέθηκαν προτάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στην εικόνα που αντικρίζουν οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων όταν αποβιβάζονται στο λιμάνι. Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα σχετικά με τη βελτίωση της ενημέρωσής τους για το τι παρέχει η πόλη (μουσεία, καταστήματα, εστιατόρια, σημεία ενδιαφέροντος κ.ά.), καθώς και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Γιάννης Πρίγκος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και των άλλων φορέων, σημειώνοντας πως ο ΟΛΒ αναγνωρίζει την σημασία της κρουαζιέρας στην της τοπικής ς και αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Οργανισμού σε διεθνείς εκθέσεις, όπως π.χ. στο Μαϊάμι. Ο κ. Πρίγκος εκτίμησε πως με την ολοκλήρωση του συστήματος ISPS θα υπάρχει η δυνατότητα να ελλιμενίζονται ορισμένα από τα κρουαζιερόπλοια που διαθέτουν το κατάλληλο βύθισμα και μήκος στην κεντρική προβλήτα.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι θα πρέπει ο στόχος που τίθεται από το σύνολο των φορέων της πόλης να είναι πραγματοποιήσιμος, να εκφράζει ένα όραμα για το Βόλο του αύριο και κυρίως να στηριχθεί απ' όλους και να λειτουργήσει σωστά, ώστε στην συνέχεια η πόλη να μπορέσει να δδικήσει περισσότερα .

Να σημειωθεί ότι εκπροσωπώντας τον ΟΛΒ παραβρέθηκαν στην σύσκεψη και τα μέλη του Δ.Σ. Σωκράτης Αναγνώστου και Νίκος Ντόκος, που επίσης εμφανίστηκαν ιδιαίτερα θετικοί.

Στην ανάγκη να βελτιωθεί η εικόνα της δεύτερης προβλήτας, όπου δηλαδή «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια, αναφέρθηκαν τόσο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου, όσο και οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Χρυσοχόων, οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν σχετικές προτάσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή για σήμερα (Τετάρτη) το πρωί ορίστηκε συνάντηση εκπροσώπων των φορέων με τη διοίκηση του ΟΛΒ στη δεύτερη προβλήτα προκειμένου όλοι μαζί να εκτιμήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να συναποφασίσουν τις επεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της εικόνας της.

«Η διόρθωση της εικόνας του λιμανιού είναι άμεσα συνυφασμένη με την της κρουαζιέρας και κατ' επέκταση με την ενίσχυση της τοπικής μας ς», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης και συνέχισε: «Η πρωτοβουλία που πήραμε ως Επιμελητήριο έχει σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή μας και τη θέσπιση του λιμανιού του Βόλου ως προορισμό των κρουαζιερόπλοιων. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του ΟΛΒ, όπως και τη βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου και της Εστίασης, αφού αυτοί θα αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από τις αλλαγές.

Ξεκινούμε με μικρές παρεμβάσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν η αφετηρία για να γίνουν και τα μεγάλα τα οποία έχει τόση ανάγκη η Μαγνησία. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι έχουμε το Δήμο Βόλου στο πλευρό μας και ακόμη πιο ενθαρρυντικό το ότι οι επαγγελματίες αναγνωρίζουν αυτή την αναγκαιότητα και είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση