Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορές βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου για θέματα Παιδείας
Αναφορές βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου για θέματα Παιδείας

Αναφορές βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου για θέματα Παιδείας

Ερώτηση και αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος αναφερόμενος στα μειωμένα κονδύλια για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, αλλά και στην ανάγκη νέας ρύθμισης για τις μετεγγραφές πολύτεκνων φοιτητών.

Αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, σχετικά με το ζήτημα των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών, έπειτα από σχετικό έγγραφο της Ένωσης Πολυτέκνων του Νομού Μαγνησίας, που έλαβε.

Η αναφορά του έχεις ως εξής: «Στην παρ.7 του άρθρου 12 του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση την έρευνα και άλλες διατάξεις» του Υ.Π.Π.Θ. ορίζεται ότι για τη χορήγηση του δικαιώματος μετεγγραφής, ο δικαιούχος που είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας πριμοδοτείται με μόλις δύο μόρια. Η διάταξη αυτή δεν παρέχει καμία προστασία στην πολύτεκνη οικογένεια, καθώς στην ουσία παρεμποδίζεται η πρόσβαση των μελών της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω του υψηλού κόστους σπουδών για τους επιτυχόντες σε απομακρυσμένα Πανεπιστήμια, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Επιπροσθέτως, το ποσοστό των μετεγγραφόμενων – πολύτεκνων φοιτητών δεν ξεπέρασε ποτέ το προβλεπόμενο όριο του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών και δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδεία και Θρησκευμάτων οφείλει να επανεξετάσει τη σχετική διάταξη περί μετεγγραφών των φοιτητών – μελών πολύτεκνης οικογένειας και να διευκολύνει τόσο την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των πολυτέκνων όσο και να διαφυλάξει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη πολύτεκνη οικογένεια» καταλήγει η αναφορά του Μαγνησίας.

 

Ερώτηση στους Υπουργούς Υποδομών και Παιδείας σχετικά με τα μειωμένα κονδύλια για συντήρηση σχολικών κτιρίων

Τα αποθεματικά των ταμείων των Δήμων παραχωρήθηκαν με κυβερνητική απόφαση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχουν επαρκή κονδύλια για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι τραγική, με σχολεία που βάζουν νερά, με ανεπαρκείς και ακατάλληλους χώρους υγιεινής, με προαύλια γεμάτα παγίδες. Η υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων. Δυστυχώς όμως, μέσα σε αυτές τις σχολικές αίθουσες και κάτω από αυτές τις συνθήκες, που φιλοξενούνται χιλιάδες μαθητές καθημερινά, προάγεται η γνώση και η δημόσια δωρεάν παιδεία. Ο Χρήστος Μπουκώρος σε ερώτηση που κατέθεσε στους αρμόδιους Υπουργός ερωτά για τον σχεδιασμό που υπάρχει για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής #Castaways στο #Πήλιο #BBC #Paramount #Πήλιο - https://t.co/Ajs2TM2Csw -

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση