Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορές Αθανάσιου Λιούπη για «click away» και για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες επιχειρήσεις
Αναφορές Αθανάσιου Λιούπη για «click away» και για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Αναφορές Αθανάσιου Λιούπη για «click away» και για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Την ανησυχία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, και Εμπόρων του ομού για την ενδεχόμενη εφαρμογή του click away,  αλλά και το αίτημά της για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες    ,  μετέφερε με αναφορές του στους αρμόδιους υπουργούς, ο  βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας .

Σε ότι αφορά τη μέθοδο αγορών μέσω «click away», η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας εκφράζει  την αγωνία της  και τις επικείμενες δυσκολίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή της.

Ο κ. Λιούπης επισημαίνει στην αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ότι οι  επαγγελματοβιοτέχνες αναγνωρίζοντας τη μετάβαση στην εποχή, τις ανάγκες αυτής, αλλά και τις πρωτοποριακές ενέργειες της κυβέρνησης στον εν λόγω τομέα, προτείνουν και ζητούν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων τους, για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Επιδιώκουν επίσης την εφαρμογή προγραμμάτων  εκπαίδευσης – ς των επαγγελματιών και των εργαζομένων τους – αυτή την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή εργασιών – με μέριμνα της κυβέρνησης, τόσο για την οικονομική στήριξή τους, όσο και για την απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης του εγχειρήματος.

 

Παράταση της μείωσης κατά 40% των επαγγελματικών μισθώσεων

Παράλληλα, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξη προωθώντας το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας για παράταση της μείωσης κατά 40% των επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες από την υγειονομική κρίση, αλλά και περαιτέρω διεύρυνση του εν λόγω μέτρου.

Στην αναφορά του βουλευτή επισημαίνεται ο προβληματισμός των επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της πανδημίας, κατά την ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης που έληξαν, δεν διασφαλίζεται η ισχύς του προηγούμενου συμφωνηθέντος ποσού, με αποτέλεσμα κάποιοι ιδιοκτήτες να απαιτούν αύξηση των ποσών μίσθωσης με στόχο της εξισορρόπηση της έκπτωσης του 40%, στην οποία υποχρεώθηκαν με την Υπουργική Απόφαση.

Ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να διατηρηθεί το μέτρο της μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων και να θωρακιστούν  περαιτέρω οι ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, ώστε να κατοχυρώνεται η παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης, χωρίς υπέρμετρες αυξήσεις για εύλογο χρονικό διάστημα.

«Ο ρόλος της Πολιτείας στη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων είναι καθοριστικός και επιβεβλημένος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης», επισημαίνει τέλος ο βουλευτής.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση