Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορές Αθανάσιου Λιούπη για «click away» και για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες επιχειρήσεις
Αναφορές Αθανάσιου Λιούπη για «click away» και για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Αναφορές Αθανάσιου Λιούπη για «click away» και για παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Την ανησυχία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας για την ενδεχόμενη εφαρμογή του ,  αλλά και το αίτημά της για μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων σε πληττόμενες    επιχειρήσεις,  μετέφερε με αναφορές του στους αρμόδιους υπουργούς, ο  βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας .

Σε ότι αφορά τη μέθοδο αγορών μέσω «», η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας εκφράζει  την αγωνία της  και τις επικείμενες δυσκολίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή της.

Ο κ. Λιούπης επισημαίνει στην αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ότι οι  επαγγελματοβιοτέχνες αναγνωρίζοντας τη μετάβαση στην , τις ανάγκες αυτής, αλλά και τις πρωτοποριακές ενέργειες της κυβέρνησης στον εν λόγω τομέα, προτείνουν και ζητούν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων τους, για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Επιδιώκουν επίσης την εφαρμογή προγραμμάτων  εκπαίδευσης – κατάρτισης των επαγγελματιών και των εργαζομένων τους – αυτή την περίοδο που βρίσκονται σε εργασιών – με μέριμνα της κυβέρνησης, τόσο για την οικονομική στήριξή τους, όσο και για την απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης του εγχειρήματος.

 

της μείωσης κατά 40% των επαγγελματικών μισθώσεων

Παράλληλα, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξη προωθώντας το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας για παράταση της μείωσης κατά 40% των επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες από την υγειονομική , επιχειρήσεις αλλά και περαιτέρω διεύρυνση του εν λόγω μέτρου.

Στην αναφορά του βουλευτή επισημαίνεται ο προβληματισμός των επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της πανδημίας, κατά την ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης που έληξαν, δεν διασφαλίζεται η ισχύς του προηγούμενου συμφωνηθέντος ποσού, με αποτέλεσμα κάποιοι ιδιοκτήτες να απαιτούν αύξηση των ποσών μίσθωσης με στόχο της εξισορρόπηση της έκπτωσης του 40%, στην οποία υποχρεώθηκαν με την Υπουργική Απόφαση.

Ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να διατηρηθεί το μέτρο της μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων και να θωρακιστούν  περαιτέρω οι ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, ώστε να κατοχυρώνεται η παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης, χωρίς υπέρμετρες για εύλογο χρονικό διάστημα.

«Ο ρόλος της Πολιτείας στη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων είναι καθοριστικός και επιβεβλημένος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης», επισημαίνει τέλος ο βουλευτής.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση