Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορά βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη για τους Εξωτερικούς Φρουρούς Καταστημάτων Κράτησης
Αναφορά βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη για τους Εξωτερικούς Φρουρούς Καταστημάτων Κράτησης

Αναφορά βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη για τους Εξωτερικούς Φρουρούς Καταστημάτων Κράτησης

Το ίτημ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης για τη λήψη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατέθεσε ως στους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  .

Ο κ. Λιούπης προώθησε έγγραφο της Ομοσπονδίας σύμφωνα με το οποίο οι Υπάλληλοι ζητούν να συμπεριληφθεί η Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς, στις ομάδες εργαζομένων που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το έτος 2020.

Επιπροσθέτως, τονίζουν πως εφαρμόζουν στην τους τα ίδια πρωτόκολλα ενεργειών, που ισχύουν για τους στα , κατά τη διάρκεια ς ή μεταγωγής ασθενών κρατουμένων, εντός υπηρεσιακών οχημάτων, ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ή έξω από θαλάμους νοσηλείας στα Νοσοκομεία.

Οι Εξωτερικοί Φρουροί εκτελούν ένστολη και ένοπλη υπηρεσία και έχουν κατά την της υπηρεσίας τους τις ίδιες αρμοδιότητες, εξουσίες και καθήκοντα με εκείνα των αστυνομικών υπαλλήλων, (ν.2721/1999) ενώ βρίσκονται σε διαρκή και καθ' όλο το 24ωρο σε ετοιμότητα για την της υπηρεσίας τους (ΠΔ 215/2006).

Ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τα αιτήματα των Εξωτερικών Φρουρών και να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση